Talán egyetlen autóban sem lesz akkora kijelző, mint a Bytonéban

Szériában 48 colos monitorral készül a Byton villanyautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sorozatgyártásig jutott a Byton startup vállalat. A kínai cég egy villanyautót álmodott, az M-Byte pedig elkészült, minden idők legnagyobb autóba épített kijelzőjével.


Azon az úton indult el a Byton, amin rengeteg további kisebb startup cég, amik közül talán a legnagyobb bukása a Faraday Future-nek volt. A Byton jobban járt, nem csak a befektetők, a potenciális vásárlók is többet láttak benne, így eljutottak a sorozatgyártású modellig, melyet most Frankfurtban mutattak be, vagyis nem csak kínai belpiacos modell lesz. Ez persze nem jelenti azt, hogy azonnal megjelenne nálunk is, a 2020 közepén induló gyártás első néhány üteméből csak Kína fog kapni. Az autó formaterve egyébként nem sokat változott a tanulmány óta, persze lényeges részletek váltak egyszerűbbé, de érdekes módon az utastér például nem.
Hirdetés

A Byton M-Byte nevű első modelljének fő seling pointja mindenképpen a műszerfala. Az autóipar eddigi legnagyobb sorozatgyártású autóban alkalmazott kijelzőjét kapta, ami 48 col képátlójú. Ez lényegében elterül a pult teljes szélességén és hajlított is, tehát mindenki jól fogja látni a képét. És nem ez az egyetlen monitor, került egy a kormányközépre és a középkonzolra is, ezekkel, valamint gesztusvezérléssel, hangvezérléssel és fizikai gombokkal is irányítható az óriáskijelző. Az M-Byte hajtásáról alapesetben egy villanymotor gondoskodik a hátsó tengelyen, mely 272 lóerős, akkumulátorcsomagja pedig 72 kWh-s, amiben 360 kilométerre elég hatótávolságot képes tárolni. Lesz összkerékhajtású kétmotoros verzió is, ez 408 lóerős, akkumulátora pedig 95 kWh-s 435 kilométeres hatótávolsággal. Piactól lesz függő, milyen tölthetőséget kap, de 3,7-22 kW-os AC és 150 kW-os DC töltés is elérhető lesz hozzá. Az európai és észak-amerikai piacra 2021-ben érkezhet meg, az előrendeléseket pedig jövőre kezdik el felvenni. A kínai piacra már jövőre megérkeznek az első példányok, oda már több min 50 000-es előrendelésnél járnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?