Talán jövő héten sem változnak az üzemanyagárak

Csak a benzin drágulhat egy kicsit, a gázolaj ára fix

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten nem változtak az üzemanyagárak, s van rá némi esély, hogy a következő se hozzon változást. Ha mégis lesz, az csakis a benzint, és azt sem komoly mértékben érinti majd.

Február óta a MOL heti két alkalommal is módosíthatja nagykereskedelmi árait, melynek következtében a töltőállomások - természetesen jelentős szórást mutató - árai is hetente két alkalommal is változhatnak. Volt is rá számos példa, jellemző, hogy a heti változások rendszerint azonos irányba mutatnak, nem pedig egymást kioltók. E héten azonban egyetlen alkalommal sem változtatott árain a MOL, s a piaci mozgások alapján van rá némi esély, hogy a következő hét se hozzon változást az üzemanyagáraknál.
Az elmúlt héthez képest ugyanis a benzin világpiaci ára mindössze 1,4 százalékkal drágult, a gázolajnál pedig még elenyészőbb, tényleg jelképes, 0,1 százalékos a dollárban tapasztalt drágulás. Tetézi ugyan az utóbbiakat, hogy a forint is gyengült a dollárhoz mérten, ám az sem komoly mértékben, mindössze 0,34 százalékkal. A benzin így 1,7, a gázolaj 0,4 százalékkal lett drágább.
Hirdetés
Ha lesz változás, az vélhetően csak a benzin - jelenleg átlagosan 406 forintos - árát fogja feljebb vinni, mintegy 2-3 forinttal. A 95-ös tehát az esetleges jövő heti drágulást követően is olcsóbb maradhat majd mint a jelenleg 410 forintos átlagáron kapható gázolaj. Áremelést Pünkösd Hétfő miatt kedden hozhat a MOL, az pedig csütörtöktől léphet majd életbe, s a rövid héten mindössze egyetlen árkorrekció várható - ha egyáltalán sor kerül arra. Aki nagyon óvatos kíván lenni, autóját teletankolva, 50 liternyi üzemanyag vételezése esetén 150 forintos spórolhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?