Téligumi villanyautók számára

Conti.eContact Winter - a világ első villanyautó-téligumija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén még a villanyautósok is a hagyományos téli abroncsokkal kell átvészeljék a telet, jövőre azonban kifejezetten számukra fejlesztettet vásárolhatnak.

Noha az idei télre még a villanyautósok, így a Nissan Leaf vagy az Opel Ampera egy-egy hazai tulajdonosa is a hagyományos téli, illetve négyévszakos abroncsok közül kell válasszon - például a Téligumiteszt 2012 - az Autónavigátor.hu és a nonstopgumi.hu valóságtesztje által, jövőre már a kifejezetten a villanyautókhoz fejlesztett Conti.eContact Winter téligumi mellett is voksolhatnak.
A hagyományos téli abroncsokhoz képest az új Conti.eContac Winter 30%-kal alacsonyabb gördülési ellenállást ígér, miközben gyártója szerint ugyanolyan kiemelkedő teljesítményt nyújt, mint a Continental téli portfoliójába tartozó bármelyik másik téli gumiabroncs. A gyári mérések szerint „normál” társaihoz hasonlóan az új abroncs is optimális fékteljesítménnyel büszkélkedhet vizes úton, valamint egyedülálló védelmet garantál a vízre felúszás kialakulásával szemben. A fejlesztések során a mérnökök a lehető leghosszabbra tervezték az abroncs futásteljesítményét. Az új abroncs nem csak az elektromos autók, hanem a hibrid meghajtású gépjárművek technikai igényét is kielégíti. Az igen keskeny, és viszonylag nagyméretű gumiabroncs elsőként 195/55 R 20-as méretben kerül majd a piacra.
Hirdetés

A gördülési ellenállás csökkentésével a Continental célja nem más mint, hogy mérsékelje az elektromos járművek energiafogyasztását a hatótávolságuk növelése érdekében. Ez télen különösen fontos szempont, hiszen az autónak több energiára van szüksége a fűtési és a világítási rendszerek fokozottabb használata miatt, mint nyári körülmények között.
Az elektromos személyautók terjedésével növekszik majd a fogyasztók energiamegtakarítási igénye is, hiszen a felhasználók egyre rövidebb töltési időt és folyamatosan csökkenő energiafelhasználást szeretnének elérni 100 km-es út megtétele során. A Continental üdvözli az elektromobilitás trendjének erősödését, ami kétségkívül az egyik legfontosabb folyamat az autóipar jövőjében. Így, mint az autóipar egyik legnagyobb beszállítója, nem csupán az abroncsok fejlesztése révén kíván aktív szerepet vállalni az elektromos közlekedés terén, hanem például különböző akkumulátorrendszerek, elektromos irányítási rendszerek, energiavisszanyerő fékrendszerek, és számos más, a gépjármű belső terében elhelyezkedő eszközök kifejlesztésével és gyártásával is. Hogy mást ne mondjuk, nem csak villanyautó-téligumit, saját villanyautót is készített már - 195/55 R20 méret nem meglepő módon arra passzoló.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?