Tényleg visszarepít az időben! Már az új 500-as is 15 éves

Előrehozott ünneplés: 65 éves a Fiat 500, 15 éves az új 500-as

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fiat 500 hazai szerelmesei most vasárnap, július 3-án, előre megünneplik az eredeti 500-as 65 éves és az új 500-as 15 éves jubileumát.

1957. július 4. történelmi dátum a Fiat és az autógyártás történetében. Ezen a napon indult világhódító útjára a legendás olasz autómodell, a Fiat 500, amely az elmúlt hatvanöt esztendőben számos generáció álomautója volt. Az 50 éves jubileumot Torinóban 15 évvel ezelőtt (2007-ben) nem mással, mint a belső égésű motorral, lágy hibridként, szinte változatlan formában, de temérdek fejlesztéssel máig futó új 500-as debütálásával ünnepelte a márka.
Hirdetés
A híres Cinquecento immár nem csak egy modell vagy közlekedési eszköz, sokkal inkább a „dolce vita” életérzés négykerekű megtestesítője. Ikonikus formavilágának köszönhetően a világ bármely szegletében azonnal felismerik, miközben népszerűségéhez hozzájárul a megszámlálhatatlan külső-belső színkombináció, az évente kiadott egyedi limitált szériák sokasága, az utasok derűs hangulatáról gondoskodó vászon- és üvegtetős kivitelek utánozhatatlan bája. Sikerében mindezek mellett természetesen szerephez jutottak az egyszerű kezelhetőséggel párosuló megfizethető árak, illetve az alacsony fenntartási költségek. A nuova Fiat 500 Club Hungary, a torinói gyártó által is jegyzett legnagyobb hazai új 500-as klub idén egyszerre három születésnap megünneplésére hívja az ikonikus modell szerelmeseit. „Fiat Cinquecento 65 – Repülj velünk vissza az időben!” címmel meghirdetett rendezvényen most vasárnap, július 3-án, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő Aeropark repüléstörténeti múzeumban a rajongók közösen fújhatnak gyertyát a Fiat 500 hatvanötödik, a 2007-ben bemutatott új 500-as tizenötödik, no meg a hazai klub tizenharmadik születésnapján.
Hirdetés

A Cinquecento napján déltől megtekinthető lesz a régi és új 500-as verziók számtalan változata. A születésnapi rendezvényen a veterán, az új benzines, az egyterű, a crossover, az Abarth, a hybrid és a legújabb elektromos Cinquecento variációk szinte valamennyi tagja képviselteti majd magát. Az eddigi 63 autós rekord idén várhatóan ismét megdől majd, az eddigi visszajelzések alapján több mint kétszáz fő jelezte részvételi szándékát a zártkörű klubból.
Hirdetés
Az eseményen részt vesz a Stellantis hazai képviselete a Duna Autó Fiat márkakereskedésével karöltve, és természetesen a nuova Fiat 500 Club Hungary, valamint a társklubok számos tagja. A belépés Fiat 500-assal, illetve a kisautó 500e, 500X, 500L, Abarth 500/595 és oldtimer 500 rokonaival érkezők, valamint további egy fő kísérőjük számára ingyenes. A rendezvényen így nem csak a klub tagjai, de bárki díjmentesen, előzetes regisztráció nélkül részt vehet, aki rendelkezik az 500-as valamely változatával. A nem Cinquecentóval érkezők az Aeropark hagyományos belépőjével ugyancsak bemehetnek a rendezvénynek otthont adó területre. Az Aeroparkban kicsik és nagyok megismerkedhetnek a magyar polgári repülés történetével, illetve munkatársainak kalauzolásával tematikus séták keretében csodálhatják meg a kiállított repülőgépeket, na meg most vasárnap persze az 500-asokat is.
Aki ezen felül más kalandokkal tenné teljessé a „dolce vita” életérzést, külön térítés fejében kipróbálhatja az Airbus A320 szimulátorát, vagy vezethet reptéri tűzoltóautót is. A hamisítatlan mediterrán élményhez hozzájárulhatnak a Melbourne Coffee Tour kávékülönlegességei, amelyeket stílszerűen egy eredeti Fiat 900T kisbuszból szervíroznak majd. És hogy senki ne maradjon éhes, a helyszínen hamburgeres és kürtőskalácsos food truckok, illetve az Aeropark saját büféje ugyancsak várja majd a vendégeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?