Tereplimó a Ladától – Volvo recepttel

Szedánként is jöhet a Lada Vesta Cross

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Terepjárósított limuzint eddig talán csak a Volvótól láthattunk az S60 Cross Country személyében, a Lada most viszont sokkal olcsóbban hozhat hasonló modellt.


Újonnan már nincs kínálatban a Volvo S60 Cross Country, fiatal használtként viszont találhatunk belőle, igaz, így is 10 millió forintos tételre kell számítanunk. A Lada viszont úgy néz ki, fele ennyiből is kínálhat "hasonló" modellt. A kombiként már megismert Vesta SW Cross után fotókon feltűnt a szedán Vesta Cross is.
Hirdetés

Ehhez gyakorlatilag a Vesta SW Cross emelt, 203 mm-es hasmagasságot adó futóművet tették a sima Vesta alá, de még a lökhárítók is teljes mértékben egyezőek a két autón. Miként a kombi esetén, a szedánnál is biztosan csak a magasabb felszereltségekkel lesz elérhető a Cross kivitel, ám alapára így is 5 millió forint alatt várható - amennyiben a hazai piacon kapható lesz. A motorpaletta nem kérdés, hogy milyen lesz: egytagú, ahogyan az SW esetén is. Az 1,6-os, 16 szelepes, 105 lóerős benzines viszont 5 fokozatú kézi és szintén 5 sebességes robotizált váltóval is kapható lesz, utóbbival valamivel lomhább, de a katalógusértékek szerint takarékosabb is az autó, ami továbbra is csupán fronthajtású.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.04.23. at 16:57
    Permalink

    Igazából minden Lada terep-szedán/kombi az 1200-as óta, csak ezt most körbe is műanyagozták 🙂

    Ha már szóba került ez a műfaj, én azért semmiképp sem feledkeznék meg az AMC Eagle-ről és a Subaru 1800/Leone-ról – ezek voltak az első kísérletezgetések még a ’70-es évekből…

Vélemény, hozzászólás?