Tesla Model S a Nordschleifén, jaj

Van, aki végig bírja nézni ezt a videót?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Biztos jó autó a Tesla Model S, de inkább fura. A Nordschleifén mindenképp. Videón a gyors köre csak erős idegzetű perverzeknek.


Zöld pokol, profi pilóta, gyors autó, belsőkamerás videó. Rossz nem lehet, egy rendes autóbolond szereti az ilyet. Mármint az ilyet. Az elsőtől az utolsó másodpercig. Az már inkább a nevetséges kategória, hogy egy konnektoros hibrid 20 perc alatt körbebóklászva juj, de keveset fogyaszt, na de a motor híján motor- és kipufogóhangot sem adó elektromos szedán néma suhanása végképp szürreális.
Hirdetés


A gyors körön akadt némi akkumulátor-túlmelegedési probléma, a sofőr, Robb Holland meg azt írja, hogy a fék tetszett neki, a kormány és a különben semmi extra (nem Performance csúcsteljesítményű) alapautó súlya nem annyira, s a mechanikai tapadást is kevesellte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 05:15
  Permalink

  Citroen c5-m 68 literes tankkal rendelkezik. Országúton 90km/h-val 5.5 litert eszik. Ha városi és országúti táv is van benne kijövök 6.2-6.5 l/100 km fogyasztással. Simán bír 1000 km-t, még többet is.

 • 2017.10.29. at 05:15
  Permalink

  Az egy tankal 1000km nem egy nagy csoda, bármelyik korszerűbb dízel megteszi, sőt még a 91-ben vásárolt 1.9-es dízel Citroen BX is bőven megcsinálta nyugis tempó mellett. A ma használt Saab 9.3 TiD a maga 110 KW-jával 130-140 km/h mellett ugyan ezt fogyasztja.

 • 2017.10.29. at 05:15
  Permalink

  Igazad van, az 1000 az kicsit magas szám lett, de konkrétan egy tanknyi távolságra gondolok. Az is más, ha úton-útfélen lehetne tölteni, de nem lehet, és nem is gyorsan. Nem mondom, hogy nem fogadnám el én is, csak bedobnék egy generátort a csomitartóba ha hosszabb útra megyek, és ha nem találok “áramkutat” :D. Mondjuk nekem kifejezetten bejön, hogy nincs hangja.

 • 2017.10.29. at 05:15
  Permalink

  Melyik átlagautó megy el neked 1000Km-t normál körülmények között? Egy ilyen Teslát azért nagyon szívesen elfogadnék! Simán leszarom, hogy nincs hangja, technikailag nagyon ott van, csak ki ne gyulladjon 🙂

 • 2017.10.29. at 05:15
  Permalink

  Az elektromos autóknak még sokat kell fejlődni. Nagyon sokat. Ha lesz optimálisabb energiatárolás, addigra tökéletes lesz. Addig csak tanulmányautó az összes elektromos. Ha egy autó nem tud töltés/tankolás nélkül megtenni 1000km-t az még nincs kész. Viszont jó látni, hogy az elektromos autó ipar fejlődik. Gyerekeink (vagy unokáink?) már csak hétvégére/csajozni kell, hogy elővegyék a jó öreg benzinzabáló batárokat 🙂

Vélemény, hozzászólás?