Tetővel vagy tető nélkül? Mindenhogy látható a Corvette Cabrio

Első gyári képeken a Corvette Cabrio

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nincs több titok, nem Genfben, hanem az interneten láthatjuk először a Corvette kabrióját.

Eddig csak skiccen, illetve különféle rajzokon, legfeljebb nem gyári spekulációs képeken láthattuk az idén 60 éves Corvette legfrissebb verziójának, a Stingray utónévvel Detroitban debütált kupénak a kabrióját. Úgy tudtuk, hogy az a Genfi Autószalonon fog bemutatkozni. Részleteivel valóban ott, ám fotókon, pontosabban két fotón már most látható a Corvette Stingray Convertible.
Hirdetés

Annyi újdonságot tudunk róla elmondani, amennyit látunk az autót nyitott és zárt tetővel, azonos, "háromnegyedes" szembőli szögből mutató két fotón. A vászontető színárnyalata az üléskárpitokéval egyező, vélhetően több színben is választható lesz. A forma azonban kupéként mintha ütősebb lenne. Sebaj, motorjával ugyanazt tudhatja tető nélkül is a Corvette, nevezetesen 450 lóerőt és 610 Newtonmétert préselhet ki 6,2 literes V8-asából, mely által a hátsó kerekeit 7 fokozatú kézi vagy 6 fokozatú automata váltón keresztül hajtó, tengelyei között 50:50 százalékos tömegelosztású vászon- vagy nyitott tetős Corvette is 4 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára. Ráadásul állítólag Európában is piacra lép, így a nyáron akár a Balaton partján is bármelyik diszkó parkolójának sztárja lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?