Tízszemélyes Volkswagen Tiguant fogtak a magyar rendőrök

Baleset ezúttal nem történt, de a VW Tiguan vezetője akár 8 év börtönt is kaphat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Január első napjaiban 12 fővel a fedélzetén szenvedett balesetet egy 3-as BMW, ezúttal egy 10 személlyel terhelt Volkswagen Tiguant vettek ki a forgalomból a rendőrök.

Miként arról beszámoltunk, január 4-én úgy szenvedett balesetet egy 3-as BMW az M7-es autópályán, hogy abban 12 ember utazott. Abban az autóban a sofőrön kívül 11 illegális bevándorló tartózkodott. Az embercsempészet és az osztrák rendszám, na meg a jelentős túlterhelés is közös pont azzal a Volkswagen Tiguannal, amit múlt hét vasárnap szúrtak ki és szedtek ki a forgalomból a rendőrök az M6-os autópályán. A police.hu beszámolója szerint az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán 2021. január 22-én 11 óra 49 perckor a Paksi Autópálya Alosztály rendőrei állították meg az osztrák rendszámos Volkswagen Tiguant. Az autót vezető osztrák sofőr és a mellett helyett foglaló orosz férfin kívül az autóban nyolc autós volt még, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.
Hirdetés

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 30 éves osztrák és a 24 éves orosz állampolgárokkal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény miatt 2-8 év börtönbüntetést kaphatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?