Több emelet magasból zuhant le ez a Ferrari Roma

Egy autólift meghibásodása miatt zuhant a mélybe a 90 milliós Ferrari

Egy floridai Ferrari kereskedés liftaknájából kellett kihalászniuk a tűzoltóknak egy nagy értékű luxus sportautót. Mutatjuk a részleteket!

Valódi autóipari rémálom vált valósággá kedden, a floridai Palm Beach egyik luxusautó-kerekedésében, amikor egy autólift meghibásodása miatt egy Ferrari Roma több emelet magasságból belezuhant egy liftaknába. Az extrák nélkül is 90 millió forintos vételárral rendelkező olasz sportautót a kereskedésen belül akarták mozgatni a dolgozók, amikor a baleset történt. Bár a végeredmény így is tragikusnak és meglehetősen drágának néz ki, mindez sokkal durvábban is elsülhetett volna, a Ferrariból ugyanis a becsapódás után intenzíven szivárogni kezdett az üzemanyag. A helyszínre érkező tűzoltók ezért csak a kereskedés áramtalanítása, illetve egy komplett extra tűzoltórendszer felszerelése után tudták megkezdeni az autó kiemelését.
Hirdetés
A Ferrari kiszabadítása nagyjából 4 órát vett igénybe. A tűzoltókon kívül egy autómentős cég segítségére is szükség volt, ők biztosították a darus teherautót, amelynek karját 14 méter hosszúra kellett nyitni, és az udvarról kellett vele "átnyúlni az épületen" hogy fel tudják emelni az autót. Ehhez több darab 20 tonnás csörlőre is szükség volt, amelyeket az épület padlójához és falaihoz kellett rögzíteni. A Palm Beach County Fire Rescue csapatának végül további károkozás nélkül sikerült kijuttatnia a lehetetlen helyzetből az ezüst színű, vörös beltérrel rendelkező Ferrarit, ami egyértelműen gazdasági totálkárt szenvedett el a becsapódáskor. A lift meghibásodásának oka egyelőre ismeretlen, ám ami a legfontosabb: sem a baleset, sem pedig a mentés során nem sérült meg senki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?