Tolatókamera és bőrülés az új Ladában

Különkiadást készített legfrissebb modelljéből a Lada - a Daciától szerzett extrákat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Daciákból származó extrákkal dobták fel a nálunk egyelőre nem kapható legfrissebb Ladát. Az Xray Exclusive olyan dolgokat kapott, amit egy Lada még sosem.

Az Xray crossover nálunk egyelőre nem kapható, az orosz piacra viszont most különkiadása is érkezett, az Exclusive 17 colos felniket és egyedi feliratokat kap

A Ladának sokkal fényesebb a helyzete otthon, mint nálunk, persze a várakozásokat még így is felülmúlták a magyarországi eladások. Oroszországban még ennél is több modellt árulnak, a legfrissebb például az Xray, ami dizájn tekintetében nagyon hasonló a Vestához, karosszériája csapotthátú, de inkább crossover, mint kisautó. A Dacia Sanderóra építkező Xray persze nem terepjáró, komoly hasmagassága mégis sok helyzetben segíthet, akárcsak a Grantánál, vagy a Kalinánál. Hogy mekkora erőfeszítéseket tesznek a Ladánál, jól mutatja a különkiadások megjelenése. Ilyen az Xray Exclusive is, ami az eddig ismert csúcs Lux felszereltségi szinten is bőven túlmutat.

Alcantara és eco-bőr borítású utasteret kap, a multimédiás, érintőképernyős fejegység a Daciától érkezik, és a kormányról is kezelhető néhány funkció

Hirdetés

Tolatókamerát is kap, az utóbbi időben több különleges Lada modellt mutattak be, nem az Xray az első

Az Xray Exclusive vadonatúj fejegységet kap, persze csak a márkánál újdonság, a Daciákból már ismerős lehet a rendszer. Várható volt, hogy kis időn belül megjelennek a Renault olcsó márkájánál használt megoldások, de persze ehhez a fejegységhez már jár tolatókamera is, már-már tényleg luxusnak mondható. Ami a belteret illeti, a kárpitozás részben Alcantara bőr, amit korábban a Lada sosem használt. A kormány és a váltó borítását eco-leather névre keresztelték, ami nyilván valami olcsóbb, netán szintetikus bőrt jelent. Kívülről az emblémázáson túl nem igazán változik, ahogy motorból is az 1,8-as 122 lóerőst kapja. Nálunk egyelőre nem érhető el az Xray, így a különkiadás sem, de nem kizárt, hogy hamarosan ez a modell követi a Vestát a magyar piacon.

1,8-as szívó benzinmotorral szerelik, 122 lóerővel, nálunk ez a motor nem elérhető a Vestához sem

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?