Törésteszten járt a Dacia Jogger, valódi ütközés nélkül

A Dacia Jogger mellett az új Honda HR-V-t és a DS 4-et valóban összetörték

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén második alkalommal tört össze néhány új modellt az Euro NCAP, mutatjuk az eredményeket!

Érdekes módon a DS 4-et kétféle változatban csapták falhoz. Alapfelszereltséggel, illetve egy kibővített biztonsági csomaggal, ami radaros érzékelőt is tartalmazott. Ez is jól mutatja, mennyire fontos a magasabb biztonsági felszereltség az Euro NCAP törésteszteken a több csillag érdekében. A DS 4 egyébként 85 százalékos eredményt ért el a felnőttek védelme terén, 86 százalékos a gyerekvédelme, illetve 74 százalékot kapott a gyalogosvédelemre. Viszont a sofőrsegédekre 62 százalékot kapott az alapváltozat és 82 százalékot a gazdagabban felszerelt változat. Az alábbi videón megnézheted mozgás közben is a tesztet.
Hirdetés
A Honda HR-V esetében nincs ilyen kettősség. Jól szerepelt az Európában kizárólag hibridként kapható modell, de az 5 csillagról lecsúszott. Felnőttvédelme 82 százalékos lett, a gyerekvédelemre csak 75 százalékot kapott, míg a gyalogosvédelemre csupán 72 százalékot. Az asszisztens rendszereknél viszont 75 százalékos az eredménye az alapváltozatnak. A HR-V töréstesztjét szintén láthatod mozgás közben.
Hirdetés
Vitatható módon értékelték a Dacia Joggert, ugyanis az Euro NCAP honlapján a még 2021-ben tesztelt modellek között szerepel. Ennek oka az, hogy műszakilag szinte teljesen azonos a Sanderóval, ezért ugyanazokat a pontokat kapta, ám annak kétcsillagos eredményével szemben a Jogger csak 1 csillagot szerzett. Ez lényegében arra vezethető vissza, hogy a hétszemélyes változat leghátsó sorához nincs a biztonsági öv bekötésére figyelmeztető jelzés.
Az Euro NCAP legfrissebb törésteszt-eredményei
Euro NCAP 2021 eredmény Felnőtt-védelem Gyerek-védelem Gyalogos-védelem Baleset-elkerülő rendszerek
DS 4 Safety Pack 5 csillag 85% 86% 74% 82%
DS 4 alapmodell 4 csillag 85% 86% 74% 65%
Honda HR-V 4 csillag 82% 75% 72% 78%
Dacia Jogger 1 csillag 70 69% 41% 39%
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?