Tudtad, hogy létezik “zöld hitel” villanyautó vásárláshoz?

Jön az új uniós akcióterv, amely akár használt villanyautó vásárlásában is segíthet

Hamarosan az új mellett a használt elektromos autók vásárlását is támogatja majd az állam, úgyhogy elterjedhetnek a "zöld hitelek".

Az autóvásárlók pillanatnyilag is több finanszírozási lehetőség közül választhatnak, beleértve a klasszikus autóhiteleket, amelyek tulajdonképpen autóvásárlásra felvett személyi kölcsönök. Elérhető ugyanakkor a banki palettán különböző zöld
Hirdetés
célokra felvehető személyi kölcsön is, amely akár elektromos autó vásárlásra is fordítható. Jelenleg is van olyan hazai pénzintézet, amely zöld hitelcélra felvehető személyi kölcsön keretében finanszíroz elektromos gépjárműveket, beleértve a tisztán elektromos hajtásúakat, a plug-in hibrideket és a megnövelt hatótávolságú hibrideket is. Ezek a kölcsönök akár 12 millió Ft összegben is felvehetők, a futamidő pedig 10 évig is kitolható, a kedvezőbb kamatozásnak köszönhetően még megtakarítást is jelenthet az autóvásárló számára egy klasszikus autóhitelhez képest. Az elektromos autók vásárlását ösztönző új uniós program bevezetésével elképzelhető, hogy több bank termékpalettáján is megjelennek majd a zöld célokra felvehető személyi hitelek, amelyeket akár környezetkímélő autó megvásárlására is lehet fordítani. Erre azonban jelenleg csupán egyetlen hazai pénzintézetnél van lehetőség” - mondta Korponai Levente, a money.hu vezetője Az új támogatási rendszer és a kedvező finanszírozási lehetőségek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még többen válasszák a fenntarthatóbb közlekedési megoldásokat. Amennyiben az állami támogatás és a kedvező hitelek is meghozzák a vásárlók kedvét a villanyautókhoz, úgy a kereslet élénkülésével a piaci versenyben csökkenhet azok ára. Persze ehhez az is szükséges, hogy megfelelő mennyiségű villanyautó álljon rendelkezésre, ellenkező esetben pont hiány lép fel, ami viszont áremelkedéshez vezethet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?