Túlélni a német autópályán egy Trabanttal? Íme a videó!

Vajon képes a 100 km/órás végsebességére ez a kétütemű Trabant? Most kiderül!

26 lóerővel vágtak neki a német autópálya korlátlan szakaszának ebben a videóban: megéri megnézni, hogy mire képes a legendás, kétütemű Trabant a modern autók között.

A videó elején jól látszik, hogy nem egy gyakorlott Trabant sofőr ült be a keletnémet klasszikus volánja mögé, ám az méginkább egyértelmű, hogy manapság már teljesen mások az elvárásaink egy autóhoz, mint a rendszerváltás előtt. Egy biztos: 2024-ben egy Trabantnak állandó bérlet jár az autópálya külső sávjára. A klasszikus hangélmény pedig, ami a videó elején, egy-két gázfröccs erejéig még kellemes muzsika a nosztalgiára éhes füleknek, tartósan 80 km/óra felett könnyedén zavaróvá válhat. Persze, ennek ellenére a Trabant vezetési élménye továbbra is páratlan, és ha még nem próbáltad, akkor mindenképpen keríts egyet, amit elvihetsz egy körre, még mielőtt teljesen eltűnnek az utakról. Felmerül viszont a kérdés: csak én emlékszem úgy, hogy ennél azért gyorsabbnak kellene lennie egy jól beállított, hibátlanul működő Trabinak?
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?