Tuning éleszti újjá a klasszikus hazai autószalont

Fizetett hirdetés

Nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show 2013 - nyolcadik évében nyolc különféle kiállítással

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2006 óta, azaz idén már nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Carstyling.hu Tuning Show kinőtte önmagát, s idén már nyolc kiállítással jelentkezik egyetlen belépőjegy áráért.


Régen volt Budán kutyavásár, de Pesten valódi autószalon is. Utóbbi, azaz a Budapest Autószalon utoljára 2005-ben nyitott ki, ma viszont - sajnos - a legtöbb ember számára hasonlóan elérhetetlen az új autó, mint volt az 1988-ban, az első hazai, akkor Haris György által szervezett Autószalon idején. A legtöbb ember meglévő autójából kívánja kihozni a maximumot, így aztán virágzik a tuning, s a 2006 óta minden évben megrendezésre kerülő Carstyling.hu Tuning Show szervezői már nem csupán az eddigi legnagyobb kiállításukat nyitják tavasszal, hanem a nyolcéves rendezvény komolyságát megerősítve nyolc különálló tárlattal jelentkeznek március 22-24. között a Hungexpo területén. Az autósok és a motorosok számára egyaránt szezonnyitónak számító, számos nagy múltú autós-motoros rendezvény összefogásán alapuló dzsembori új neve az Autó, Motor és Tuning Show (AMTS)[/url], mely szezonnyitó kiállítás, fesztivál és show egyben.
A minden eddiginél nagyobb, több mint 80 ezer négyzetméteres területen, minden eddiginél több, eddig sosem látott autó- és motorcsodát felvonultató összesen nyolc tárlat továbbra is egyetlen, változatlan áron kínált jeggyel lesz látogatható. Az alábbi ajánlatcsokorból nem csak az tűnik ki, hogy a család minden tagjának kínálkozik program, hanem az is, hogy érdemes lesz egy teljes napot szánni az összes végignézésére.
Carstyling.hu Tuning Show 2013 - hazánk legnagyobb tuning rendezvénye
A 2006 óta megrendezésre kerülő, évek óta egyre több nemzetközi látványosságot felvonultató Carstyling.hu Tuning Show idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény nem csak hazánkban számít az ország legnagyobb autós eseményének, de mára a nemzetközi autós és tuning szféra is az év egyik jelentős szakmai és szórakoztató kiállításaként tartja számon.
Az egyedileg átépített autók, hazai és nemzetközi tuning cégek és klubok standjainak színes felhozatala mellett, a Tuning Show idén is számos közkedvelt programmal várja a nagyérdeműt. A rendezvény Európában egyedülálló autós nagyszínpadán nagy szerepet kapnak a szebbik nem képviselői is, szépségverseny, valamint a show saját lánycsapata, a Carstyling Dolls tüzes műsorai formájában. Az esemény sajátosságának számító autóépítő arénában idén egy 418 lóerős, 2012-es Ford Mustang GT épül át teljesen három nap alatt a látogatók szeme láttára, a vizuális örömökre pedig napjában többször látható, exkluzív osztrák Lowrider Show teszi fel a koronát!
Budapest Motor Fesztivál - hazánk legnagyobb motoros kiállítása
A Budapest Motor Fesztivál Magyarország egyetlen, átfogó motoros tematikájú rendezvénye. A kiállítás a motorimportőröket és -márkákat, a motorozáshoz szükséges felszereléseket és a háttéripart, valamint a sportszövetségeket és egyéb szervezeteket – lényegében a motoros társadalom keresztmetszetét – hozza egy fedél alá minden eddiginél látványosabban és nagyobb volumenben.
A kiállítás hagyományszerűen a motorozás szezonnyitó eseménye, ahol bemutatásra kerülnek az új modellek, felszerelések is. A rendezvény nem csak a motoros társadalomnak szól: a fesztivál mindenkit vár, aki megismerné a motorozást, mint új közlekedési alternatívát.
GYMKHANA Országos Bajnokság – Magyarország első fedett pályás versenye!
Ahogyan már harmadik éve hagyományosan, idén is az AMTS-sel indul az autósport szezon, ráadásul nem is akárhogyan! A Ken Block által híressé tett autós sportág, a GYMKHANA idei első versenye Magyarország történetében először fedett helyen, a Hungexpo „C” pavilonjában kerül megrendezésre!
A Hungexpo első szinkronpályás versenyét eddig soha nem látott, rendkívül komoly hang- és vizuáltechnika, valamint óriás LED kivetítők mellett, 1500 fős fedett lelátóról követhetik végig a látogatók. A legbátrabbak pedig a pilóták mellé is beülhetnek a Gym-Taxi keretei között.
EMAT 2013 - Magyar Hot Rod autóépítő és motorépítő bajnokság
Az önmagában is egyedi színfoltot képviselő, Magyarországon egyedülálló Hot-Rod és Custom Bike show 17 éves múltra tekint vissza, résztvevői pedig Európa-bajnoki címmel, világbajnoki dobogós eredményekkel és számos nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek.
A rendezvény a Visegrádi Négyek országai bajnokságának (V4 Customs), a kelet-európai motorépítő bajnokság, valamint a Motorépítő Világbajnokság hivatalos állomása, és a Magyar Hot Rod Autóépítő Bajnokság (Rusty Rodders Hot Rod Show) fordulója egyben. A nemzetközi megmérettetésen a legjobb épített motorok és döbbenetes hot rod autók versenyeznek. Szakmai zsűri és közönségdíj dönt, a Wild Magazin segítségével a győztes motor jutalma: a világbajnokságra kijutás!
Hungarian Stunt Riding Championship – a látványos motorsport évkezdő versenye!
A Stunt Riding sportág nagyteljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épül, amelyekkel sem az utcai motorozásban, sem más motorsportokban nem találkozhatunk. A versenyzők ezeket az akrobatikus elemeket fűzik egymás után és mutatják be a pontozó bíráknak. A bírák a gyakorlatok nehézségét és a végrehajtás minőségét értékelik.
A Magyar Motorsport Szövetség pozitív döntésének köszönhetően 2009-től a világon először Magyarországon nyílt lehetőség a versenyzők számára, hogy hivatalosan a Magyar Kupasorozat keretein belül mérkőzhessenek meg a helyezésekért. A rendkívül látványos sportág évkezdő fordulója idén először kerül a Hungexpón, az AMTS részeként megrendezésre!
Magyarok a járműgyártás történetében - exkluzív járműtörténeti kiállítás
Sokan nem tudják, hogy az elmúlt száztíz évben egy kis ország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának, és ma is alig van olyan világcég, ahol ne dolgoznának magyarok vezető beosztásban. A motorizált kor évszázados történelméből olyan nevek köszönnek vissza, mint Csonka János, az első magyar motor készítője, Bánki Donát, a karburátor feltalálója, vagy Galamb József, a Ford T-modell megalkotója. A jelent egyebek mellett Anisits Ferenc, a BMW dízelmotorjának atyja, Tárnok Zsolt, olasz luxusautók tervezője, vagy éppen Kovács Miklós, a Kia egyik vezető formatervezője viszi. Az AMTS forgatagába teljesen új színt hozó kortörténeti kiállítás szervezője, az Autós Nagykoalíció őszintén hisz abban, hogy minden magyar ember büszkén gondolhat arra, hogy honfitársaink milyen nagymértékben voltak és vannak jelen a technológia csúcsát képviselő járműipari fejlesztésekben.
Autómárkák, importőrök kiállítása - 2013 legújabb szalonautói
Az utoljára 2005-ben megszervezett Budapest Autószalon óta első alkalommal jelennek meg ismét nagyobb számban az autós importőrök a Hungexpo területén. A szériaautók kiállításának szentelt részlegekben lehetőség nyílik a gyártók legújabb modelljeinek közelebbi megismerésére, több új, itthon még nem látott modell kíséretében.
Budapest Tattoo Expo 2013 - Magyarország legnagyobb tetováló expója
A Magyar Tetoválók Szövetsége az 1999-es megalakulása óta tömöríti egybe a magyar tetováló kultúra legjobb képviselőit. Engedve az idő és a piac kihívásainak, külföldi minta alapján, 2002-ben rendezte meg első nagyszabású rendezvényét, melyre idén immár hatodik alkalommal kerül sor a Hungexpón.
A kiállítás a tetoválás életérzés szerelmeseit és azokat is várja, akik még csak barátkoznak a tetoválás gondolatával akár mint művészek, akár mint lehetséges alanyok. Azok is nem mindennapi programokat (koncertek, extrém divatbemutató stb.) találnak maguknak ezen a kiállításon, akik csak kíváncsiságból vagy kalandból látogatnak el.
Hirdetés
A nyolc rendezvény a Hungexpo öt csarnokában valamint udvarain, összesen 80 000 m2 kiállítási területen várja majd a látogatókat, több mint 1000 kiállított jármű lesz megtekinthető hatalmas show és rengeteg látnivaló mellett. A rendezvény három napja alatt folyamatos színpadi, beltéri és kültéri programok, valamint bemutatók garantálnak kivételes szórakozást a család minden tagja számára!
Az évadnyitó show egyben a tavasz legnagyobb autó-motor-tuning és hifi találkozója is lesz, számos autó és motor a téli átépülés után itt mutatkozik be először a nagyközönség előtt. A találkozóra érkező autósok pedig a szervezők ígérete szerint értékes díjazás mellett több megmérettetésben is részt vehetnek kedvencükkel. Jegyek elővételben kaphatók, de megsúgjuk, hogy érdemes figyelni a témával kapcsolatos híreinket, ugyanis az Autónavigátoron keresztül nyerni is lehet majd belépőt az Autó, Motor és Tuning Show idei óriásrendezvényére.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?