Új adatok érkeztek a Honda CR-V hibrid változatáról

Kiderült, hogy milyen erős az új Honda CR-V hibrid változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még mindig várni kell a hibrid CR-V megérkezésére, azonban már több adatot is elárultak róla.


Nyáron mutatták be az új Honda CR-V európai változatát, ám akkor még csak az 1,5 literes benzinmotoros változatokat próbálhattuk ki. Dízelmotor nem is lesz hozzá, viszont hibrid igen, de arról eddig sok információt még nem tudhattunk meg.
Hirdetés

Most viszont megérkeztek az első pontos adatok a hibridről, amelyben egy kétliteres, Atkinson-ciklusú benzinmotor és egy villanymotor párosa dolgozik. A rendszerteljesítménye 184 lóerő, míg a forgatónyomatéka 315 Nm. Mindezt megtámogatja az i-MMD (Multi-Mode Drive) rendszer, amelynek célja a lehető legnagyobb hatékonyság elérése.

A rendszer három üzemmódot kínál, amelyek között automatikusan képes váltani a pillanatnyi igénybevételnek megfelelően. Az EV Drive használatakor kizárólag a villanymotor segítségével mozgatja a kerekeket a lítium-ion akkumulátorokban eltárolt energia és a belsőégésű motor ilyenkor pihen. A Hybrid Drive módban a benzinmotor is bekapcsolhat a hajtásba, az Engine Drive mód pedig kizárólag a benzinmotort használja, ám erre leginkább autópályán haladva vált a rendszer. A Honda szerint azonban átlagos használat esetén többnyire az EV Drive módban üzemel az autó. A hibrid CR-V gyártása egyébként októberben kezdődik, az első példányok pedig jövő év elején jelennek meg a márkakereskedésekben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?