Új bajnok a Nordschleifén, a Volkswagen a csúcstartó!

Emissziómentes kategóriában a Volkswagen a bajnok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pályacsúcsot állított fel a Volkswagen elektromosan hajtott jármű kategóriában, méghozzá a legendás Nordschleifén.


Elektromos hajtásláncával a Volkswagen most igyekszik a legtöbb helyen részt venni, az alternatív hajtás híresztelésébe msot rengeteget fektetnek. A hamarosan érkező ID. modellcsalád előfutáraként pedig az ID.R versenyautóval szakítanak állakat, ahol csak megjelennek. A 680 lóerős két villanymotorral hajtott, Le Mans-i prototípusautónak kinéző versenyautóval a márka jövőjét promotálják, a gyáróriás pedig sorra aratja a sikereket.
Hirdetés
Tavaly a híres Pikes Peak-i hegyi felfutóversenyen autózott abszolút pályacsúcsot Romain Dumas, most pedig egy újabb híres versenypályát hódított meg, melyen már négy alkalommal nyert korábban 24 órás versenyt. A Volkswagen ID.R volánja mögött 6:05,336 perc alatt ért körbe a 21 kilométer hosszú pályán, amivel több mint 40 máspodpercet vert a 2017-ben rekordidőt futó kínai NIO EP9 sportautóra, így most villanyautó kategóriában a Volkswagen az ász a Nordschleifén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?