Új BMW zászlóshajó érkezik a 7-es fölé?

9-es sorozat lehet a Mercedes-Maybach vetélytársa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem logikus, mégis elképzelhető, hogy valóban egy újabb, méghozzá a 9-es sorozattal bővül a BMW palettája. Meg a 8-assal. De miért is?

A német AutoBild magazin értesülése szerint felfelé terjeszkedik a BMW. A Mercedes-Benz kupé és kabrió S-osztálya ellenfeléül az újjáélesztett 8-as sorozatot szánják Münchenben, míg a Mercedes-Maybach modelleknek az új 9-es sorozat négyajtósaival kell majd vetélkedniük a tehetős vevők kegyeiért. Leghamarabb 2020-tól. Erőforrásul a mostani 760-asban dolgozó V12-es is alkalmas és méltó lehet a feladatra, bár nyilván - legalább részben - villanymotoros modellre is elkerülhetetlenül szükség lesz a 2020-as években. A négyhengeressel kooperáló 740e hajtáslánca viszont biztosan kevés erre a célra.
Hirdetés
Kérdés persze, hogy egyáltalán mi szüksége lehet a BMW-nek a 9-es sorozatra, valóban tátong piaci rés a 7-es és a Rolls-Royce között? Hiszen a Mercedes pont azért támasztotta fel a 21. századra - eredetileg önálló márkaként a Maybachot, mert a BMW megszerezte a Rolls-Royce-ot, az Audi mögé pedig felsorakozott a Bentley. A Maybach mégsem boldogult magában - más kérdés, hogy miért - és most Mercedes-Maybachként forgalmazzák a legcsillogóbb csillagokat, amelyeket éppen a Rolls-Royce és a Bentley vetélytársainak szán a Mercedes. Ha az erre a piacra belépő 8-ast és a 9-est is sikeresen - tehát a 7-es keresletének érdemi visszaesése nélkül is nyereségesen - tudja bedobni a BMW, akkor ez igazán ügyes húzás lesz a bajoroktól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?