Új életre kel a Manta az Opel villanyos jövőjében

Már 2030 előtt villanyautókra váltana az Opel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fontos döntéseket hozott meg az Opel. Az izgalmas bejelentéseket pedig egy csokorban öntötték a nyakunkba.

Három fontos információ érkezett az Opel háza tájáról. Először is beállnak a sorba a rüsselsheimiek, magyarán bejelentették, hogy átállnak a villanyautó gyártásra. Terveik szerint 2028-tól már csak elektromosan hajtott autók hagyják majd el az Opel gyárait, persze csak Európában. "A döntés világosan mutatja az Opel elkötelezettségét az elektromobilitással kapcsolatban. A jövő autóipara elektromos – és az Opel ennek fontos része. Újra definiáljuk az Opelt, egy fiatal, zöld és globális márkaként. Egy nettó nulla CO2 kibocsájtású jövő felé haladunk, a CO2 az új pénznem az iparágban” - mondta Michael Lohscheller, a cég vezérigazgatója. Emellett szintén fontos lépés a márka életében, hogy visszatérnek a kínai piacra, ám ennek részleteiről csak későbbre ígértek tájékoztatást. "Mi azt ígértük, hogy az Opel globális márkává nő – és ennek megfelelően cselekszünk is. Kína a világ legnagyobb autópiaca és bizonyosak vagyunk abban, hogy jövedelmezően tudunk majd ott növekedni. A kínai vásárlók érdeklődéssel várhatják az Opel újdonságait, az érzelmekre ható német márka visszatérését" - folytatta Lohscheller. Végül sokak nagy örömére bejelentették azt is, hogy köszönhetően annak a rendkívül pozitív fogadtatásnak is, amelyet a Manta GSe ElektroMOD tanulmányautó kapott, gyártásba küldik az új Mantát „A Manta egy igazi ikon a Opel történelmében és egyben inspiráció a márka jövőjét illetően is. Egy új Manta kerül majd sorozatgyártásba az évtized közepe táján – természetesen teljesen elektromos meghajtással” – fejezte be a vezérigazgató.
Hirdetés
Az Opel egyébként jelenleg is nagyszabású elektromos offenzívát folytat az idén már 9 modellben lesz valamilyen elektromos meghajtás, 2024-re pedig valamennyi Opel elérhető lesz elektromos változatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?