Új extrák a VW pickuphoz: gépágyú, páncélököl

Volkswagen Amarok a hadszíntérre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többféle katonai célokra átalakított Volkswagen Amarok változatot is bemutatott a párizsi haditechnikai kiállításon a Rheinmetall Defense, kedvencünk a lövegtornyos verzió.A hadiipar Genfi Autószalonja a Párizsban rendezett Eurosatory katonai szakkiállítás, ahol a német Rheinmetall Defense nemrég bemutatta legújabb átalakításai javaslatait a Volkswagen Amarok pickuphoz. A négyajtós, rövid rakterű változatot alakították könnyű harcjárművé pár klasszikus katonai megoldással: megerősített futómű, fejlett, szupertitkos adatáramlást biztosító kommunikációs berendezések kerültek az autóba. A többféle hajtási opcióval rendelhető platós hatfokozatú kézi vagy nyolcas automata váltóval is kapható; a motorok terén 177 lóerő az elérhető legnagyobb teljesítmény. A militarista tuning csúcsa azonban az autó tetején kialakított, motoros mozgatású lövegtorony, amin gépfegyvert vagy gránátvetőt lehet elhelyezni.
Hirdetés

A Rheinmetall kínálatában ugyan ilyesmik nem szerepelnek, de az Eurosatoryn biztos lehetne találni pár hasonló eszközökkel foglalkozó gyártót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?