Új formával jön a VW Scirocco

Két év múlva, teljesen friss formával jön a VW Scirocco újabb kiadása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még két év! Ennyit kell várniuk a Scirocco-rajongóknak a Golf VII, azaz MQB alapú negyedik generációra. A VW dizájnguruja teljesen új formát ígér annak érdekében, hogy addig is türelemre intse a vevőket.

Egy híján 40 évvel ezelőtt, 1974-ben Giugiaro-dizájnnal, félévvel az első Golfot megelőzően, s az azzal azonos A1 platformon jelent meg a Volkswagen Scirocco első generációja. Sikernek számított, hiszen a lejtős hátú, sportos háromajtósból 8 éves gyártása alatt több mint félmillió példány kelt el. Az 1982-1992 között futott második nemzedék azonban nem hozott ilyen számokat, 10 év alatt sem ment el belőle 300 ezer példány sem. Ezért aztán a márka hosszabb parkolópályára tette, s a harmadik nemzedéket csak 2008-ban, a Golf V alapjain mutatta be. A negyedik, már a Golf VII-tel (meg persze az Audi A3-mal, a Skoda Octaviával és a SEAT Leonnal) közös, MQB alapú Sciroccóra pedig még várni kell, ám állítólag érdemes.
Hirdetés

Walter de' Silva, a Volkswagen konszern dizájnigazgatója szerint ugyanis teljesen friss formával - két év múlva - fog debütálni a Scirocco friss kiadása. Miként azt a CarAdvice magazinnak nyilatkozta, nem kívánják megismételni a mostani Scirocco dizájnjának még a stílusát sem, ezért a negyedik generáció teljesen eltérő formával debütál majd. Hogy pontosan milyennel, arról természetesen nem adott felvilágosítást, hiszen jelentősen odébb van még a bemutató. Azt azért elhintette, hogy az Audi és a SEAT jövőbeni modelljeit követve a Scirocco is sportosabb megjelenésűnek várható. A tervezésbe egyébként - állítólag - csak most fognak (nyilván gőzerővel) belekezdeni a VW dizájnerei, ugyanis annak ellenére csak néhány, még nem közzétett skiccel rendelkeznek, hogy 2015-ben már az említett, negyedik generációs Scirocco kigördítését ígérik. Addig pedig a tavaly Lipcsében debütált GTS számít a legsportosabb megjelenésű Sciroccónak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?