Újabb kínai gyártó jön Európába

BX7 néven jön a Borgward SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kínában már két éve fut a Borgward SUV-ja, amelyet szándékosan később vezetnek be Európában. Érkezése jövő tavasszal várható.


Az Autoexpress legfrissebb információi szerint jövőre újabb kínai gyártó próbálja meghódítani Európát. Nem meglepetés, hogy egy SUV-ot dobnak piacra, ugyanakkor a nagy verseny miatt nem lesz könnyű dolguk. A Borgward már 2015-ben bemutatta BX7 nevű modelljét, nem véletlen, hogy három évet vártak azelőtt, hogy Európába is elhozzák. A cég főtervezője, Anders Warming szerint a hazai piacon volt lehetőségük némi tapasztalatra szert tenni.
Hirdetés

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyire lesz sikeres a fogadtatás és az értékesítés az EU-ban, azt viszont már tudjuk, hogy a belépő modell egy négyhengeres, turbós benzines lesz 224 lóerővel és hétgangos automatával. Természetesen a hibrid modell sem maradhat el, ami konnektoros lesz és 401 lóerőt szolgáltat majd. A BX7 után érkezik a kistesó, a BX5, amely a BX7-tel ellentétben már jobbkormányos változatban is készülni fog, így a brit piacon is elérhetővé válik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.25. at 20:28
    Permalink

    Már vártam a híreket a márka további sorsával kapcsolatban – hosszú ideje nagy volt a csönd, azt hittem, valami hiba csúszott a gépezetbe, de a Carsalesbase szerint már egy ideje fogyogat Kínában a BX7-es. Úgy tűnik tehát, hogy nincs gond. Ha van eszük, a dízellel már nem vacakolnak. Szerintem a márka igencsak tiszta lappal kezd majd, mert kevesen ismerik a Borgward régi modelljeit, pl. az Isabellát. Kb. ugyanaz a helyzet, mintha mondjuk a Panhard, az Iso vagy a Cord támadna fel újra. Nagy kérdőjel, hogy az USA piaca hogy fogadja majd, mert ha sikerül a dolog, a Geely után a BAIC lehet a második kínai konszern, aki megveti ott a lábát.

Vélemény, hozzászólás?