Újabb modellekkel ünnepli a Mercedes az AMG 55. évfordulóját

A GLE 53 és a GLE 63 S is megkapta az 55. évfordulós különkiadást

Korábban már leleplezték a G63 ünnepi kiadását, most pedig a GLE szériákhoz is bemutatták a különleges kiadást. Természetesen ezt sem fogják korlátlan számban gyártani, alig félszáz készül modellenként.

Idén 55 éve alapították a Mercedes AMG szegmensét, melyet a gyártó stílusosan limitált szériás autók piacra dobásával ünnepel. Az AMG eredetileg egy független tuningcégként indult 1967-ben, majd a németek a szárnyaik alá vették a projektet, a többi pedig ahogyan mondani szokták, történelem. Márciusban a Merci már villantott egy Edition 55 kivitelt, akkor a G 63-at csinosították ki az ünnepléshez, most ugyanezt megtették a GLE 53 és GLE 63 S esetében is. A limitált szériás modellek obszidián feketében és gyémánt fehérben kérhetőek, mindkét esetben metálfényezéssel, a karosszéria pedig 22 colos kovácsoltvas felniken érkezik, melyeken szintén megtalálható az évfordulót hirdető 55-ös szám, ahogyan az autó számos más pontján is. A megjelenést emellett a krómozott vonalak teszik még megnyerőbbé, ahogyan az ablakok is gyárilag sötétítettek a crossovereken.
Hirdetés
A beltér már ismerős lehet a G 63 Edition 55-ből, hiszen ugyanazokkal a színekkel és anyagokkal dolgoztak a tervezők ezúttal is. Az alapvetően fekete belsőt a piros és "Mercedes kék" szín teszi jellegzetessé, a karosszérián fellelhető AMG és Edition 55 logók pedig itt is emlékeztetnek, pontosan miért is kerül többe ez a kivitel, mint az alapváltozat.
Hirdetés
A GLE 53 motorterében egy háromliteres, hathengeres turbófeltöltős motor dolgozik némi elektromos rásegítéssel, így összesen 450 lóerő áll rendelkezésre, ami 5,2 másodperc alatt repíti a járművet 0-ról 100 km/h-ra, a vége pedig valahol 250 km/h környékén állapodik meg. Ezzel szemben a GLE 63-at egy 4 literes V8-as motor hajtja, melynek 603 lóerős teljesítménye már 280 km/h végsebességre képes, és 3,7 másodperc alatt éri el álló helyzetből elérni a 100 km/h-át. Minden modellből 55 készül, a GLE 63 és a GLE 63 S pedig csak Európában lesz kapható.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?