Újabb országos razziát tart a rendőrség – mutatjuk, mit néznek!

Ugye neked sem kell aggódni a rendőrség legújabb országos ellenőrzése miatt?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétfőtől vasárnapig országos ellenőrzőkampányt tart a rendőrség a közutakon. Alapvetően két tiltott és valóban veszélyes "cselekményre" fókuszálnak.


Miként azt a police.hu oldal írja, a hazai rendőrség újabb TISPOL, azaz teljes Európára kiterjedő ellenőrzőkampányban vesz részt. Ezúttal nem a traffipax-maratonra kell készülni, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves akcióterve alapján a rendőrség december 10. és december 16. között az ittas és bódult állapotú járművezetők kiszűrésére végez fokozott közúti ellenőrzést - Magyarország egész területén.
Hirdetés
Mint azt írják, az ellenőrzések célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon… hogy mindenki hazaérjen! Márpedig köztudott és többszörösen bizonyított, hogy mind a bódult, mind az ittas állapot jelentősen rontja a reakcióidőt, a vészhelyzetek kivédésének képességét, illetve akár a szabályos vezetését is. Bár ezen a héten európai szintű összefogással tart ellenőrzést a rendőrség, természetesen a hó további részében is lehet számítani a közúti ellenőrzésekre, s az ittas vezetés vagy akár a KRESZ egyéb szabályainak megsértése, így például a kézből telefonálás, netán annak nyomkodása vagy a sebesség túllépése vasárnap után sem lesz ajánlott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?