Utolérte az útellenőr az egyik közutas baleset okozóját!

5 közutas baleset történt az elmúlt héten, ebből két esetben is elhajtott a sofőr

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elfogadhatatlan a helyzet az autópályákon, senki sem vigyáz a másikra, a közutasokra pedig még annyian sem. Az adatokból és a hírekből legalábbis ez derül ki: csak a múlt héten öt alkalommal történt a Magyar Közút dolgozóit érintő baleset.

A közutasok már a nyár elején felhívták a figyelmet, hogy az elmúlt 10 év legnagyobb volumenű útfelújítási programjához, a belföldi nyaralási úticélok miatt kimagasló forgalom társul majd. Ennek ellenére sajnos továbbra sem figyelünk az utakon dolgozó emberekre, de néha még a többi közlekedőre sem, emellett rengetegen közlekednek felelőtlenül és hagyják figyelmen kívül a jelzéseket. Ennek az eredményét jól szemlélteti a közutasok elmúlt hete.
Hirdetés
Hétfőn az M3-as autópályán a leállósávon dolgozó útellenőri autónak ütközött egy kamion. A sofőr az ütközés után nem állt meg, az útellenőr viszont utánahajtott és 14 kilométerre, a kálmánházi pihenőnél érte utol. Ugyanezen a napon és ugyanezen az autópályán Hejőkürtnél egy munkavégzést biztosító tehergépjármű ütközési energiaelnyelő szerkezetébe hajtott egy személygépkocsi. A sofőr a helyszínt ebben az esetben is elhagyta. Kedden sem alakult jobban a közutasok sora, az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a leállósávon előjelző közutas járműbe hajtott egy személyautó. Aznap később ismét az M3-ason történt incidens, Füzesabony térségében egy személyautó a leállósávon dolgozó munkagépébe rohant, majd összeütközött egy másik gépkocsival is. Az ötödik baleset az M1-es autópályán történt, ahol a közúton dolgozókat és a munkagépet biztosító ütközési energiaelnyelő berendezésnek ütközött egy autós.
Hirdetés
A Magyar közút arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az elmúlt 21 évben 18 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, számos esetben a balesetet okozók is megsérültek. A táblák, a figyelmeztetések és a „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampány ellenére még mindig rendszeresen történnek balesetek a munkaterületeken és szinte hetente törnek össze figyelmetlen autósok a munkaterületek elejére kihelyezett ütközési energiaelnyelő szerkezeteket. Hogyan lehetne mindezt megelőzni? Figyeljünk egy kicsit jobban egymásra, ennyi az egész.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?