Utoljára tankolhatunk 400 forint alatt gázolajat!

Utolsó roham a 400 forint körüli gázolajért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

November 1-én lép életbe a literenkénti 16 forintos gázolaj-drágulást hozó jövedéki-adó emelés, melyet egyéb áremelés is kiegészíthet a jövő héten.


Ha igazán pontosak kívánunk lenni, november 1-én, a gázolaj növelt jövedéki adójának életbelépésekor nem 16, hanem 16,25 forinttal drágul a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára, s a világpiaci változások következtében további drágulásra is számítani lehet.
A portfolio.hu információi szerint ugyanis az elmúlt héten a gázolaj jegyzésára 1,8 százalékkal emelkedett, s azt a forint, dollárhoz mért csekély erősödése is csak 1 százalékosra tudta apasztani. Ennek megfelelően pedig az e héten 7 forinttal, 400 forint fölé növelt literenkénti gázolajár könnyedén emelkedhet akár további 18-20 forintot is egy hét alatt, s jövő hét közepére könnyedén elképzelhető a 420 forintos átlagár is.
Hirdetés
A benzin ára ugyanakkor csökkent, s a 0,8 százalékos világpiaci tendenciát forintban mérve 1,6 százalékosra növeli a forint erősödése. Azaz míg a gázolaj ára mindössze egy hét alatt 5 százaléknyival emelkedhet, a benziné csökkenhet - nem jelentős mértékben, legfeljebb 2 forinttal.
Aki olcsó kutat keres, az most még találhat 400 forint alatt gázolajat, ám november 1-től, azaz holnaputántól várhatóan soha többet nem lesz erre lehetőség!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 08:57
  Permalink

  Hányinger ami az autósokkal történik ma Magyarországon, mintha egy teljesen különállo kaszt lenne az autos társadalom, minden egyes autóst a végtelenségig szopatnak, teljesen ellehetetlenitik a közlekedöket, igaza van Dénes Gabinak !!! Szégyellem, hogy ide születtem, márpedig ugy néz ki, hogy kb.egymillió magyar tejben vajban fürdik, és a 90% pedig beledöglik a napi 14 óra munkába !
  De ez már nem az autózásról szól !

 • 2017.10.31. at 08:57
  Permalink

  szeretném még ehhez hozzáfűzni, hogy svájci határon kicsivel több, mint 1 euroért tankolok (ausztriában dolgozom, innen járunk át 10km) és egy teli tankból 900-950 km-t tudok menni (vw polo), otthon ugyanez a teli tank maximum 750km-re futja..
  tehát nem elég, hogy otthon k..urva drága, de még a minősége is sz..ar
  egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért jó ez, hogy így ellehetetlenítik az embereket!!!???
  szégyen ami otthon van!!!!!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?