Vajon legyorsulják a villanyautók a Bugatti csúcsmodelljét?

A Tesla és a Lucid legerősebb modelljei álltak ki a benzines autók királya ellen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lucid hárommotoros szörnyetege kizárólag azért készült, hogy leverje a legerősebb Teslát, küldetése végül elméletileg sikerrel járt. Ezt próbálták ki az alábbi videóban is, csak mindemellé még egy Bugatti Chiron Pur Sport is bekerült a kalapba.

1200 lóerővel és három villanymotorral győzi le a Lucid Air Sapphire a Tesla leggyorsabb sorozatgyártott autóját, a Model S Plaid verzióját. A Hagerty Youtube csatornája azonban még egy lapáttal rátett az összehasonlításra, a rajtvonalhoz állítottak egy még erősebb és még gyorsabb gépszörnyet, az 1500 lóerős Bugatti Chiron Pur Sport személyében, ami a világ legfürgébb benzinzabálója.
Hirdetés
Egyértelmű, hogy hosszabb versenyeken a Bugatti jelentősen nagyobb végsebessége lesöpörné az asztalról az elektromos vetélytársak fürgébb gyorsulását, ám itt most "csak" egy negyedmérföldes futamról van szó, amelynek a végén a Tesla 244,6 km/órával, a Lucid és a Bugatti pedig 251 km/órával hasított át a célvonalon. Már csak az a kérdés, hogy milyen sorrendben érkeztek: az alábbi videóból kiderül, ráadásul a bajnoknak még egy Ducati Panigale V4 SP2 versenymotor ellen is ki kellett állnia.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?