Valóban készül az új Lada Niva, így fog kinézni

Szorosabb kapcsolat lesz a Lada és a Dacia között, már készül az új Niva

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault Nissan Mitsubishi Alliance tulajdonába tartozó Daciát és Ladát közelebb hozzák egymáshoz. Új modellek érkeznek azonos, modern alapokon, mint például a Niva.

Rövidtávú terveket közölt a Renault Nissan Mitsubishi Alliance alá tartozó több márka is. A Renault-nál és az Alpine-nél is érkeznek újdonságok, a Daciát és a szintén hozzájuk tartozó Ladát pedig erősen modernizálják. Azonos alapokra helyezik át a modelleket, ami a Ladánál jelentős fejlődést fog okozni az eddigi modelljeikhez képest. A Dacia mellett a Lada márkanév alatt szereplő új modellek is a CMF-B platformra fognak épülni, így az eddigieknél jóval modernebb és biztonságosabb Ladákra számíthatunk, melyek már az európai piac számra is sokkal csábítóbbak lehetnek.
Hirdetés
A Ladánál ezt a hírt a lehető legjobban sütötték el, hiszen egyből az új Niva körvonalait mutatták meg nekünk. A Ladánál már 2018-ban mutattak terveket, ám ez a modell csak 2024-ben jöhet létre már az új platformon. Ebből könnyen ki is található, hogy sem a merevhidas felfüggesztés, sem az állandó összkerékhajtás nem fog benne szerepelni, de egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy készülnek-e valami komolyabb terepjáró-képességgel, vagy csak a Duster Lada emblémás testvérét várhatjuk. Az már a rajzon is látszik, hogy az új Niva ötajtós lesz, vagyis használhatóbb és tágasabb, mint az 1977 óta szinte változatlanul gyártott modell. A Dacia mellett a Ladánál is terveznek C szegmensű nagyobb SUV-t, ám egyelőre ezek a tervek még annyira sem körvonalazottak, mint az új Niváé. Hajtáslánc-technológiában is az Alliance által használt friss megoldásokat várhatjuk, valamint a modern modellkínálattal a márka visszatérését is Európába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?