Valódi képeken a (még) nem létező über-Golf

Előjött a barlangból az 500 lóerős Volkswagen Golf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Wörthi-tó partján bemutatkozott a Volkswagen Golf Design Vision GTI Concept, s akár már a nevéből is kitalálható, hogy nem egy szériamodellről van szó. De nagyon nem.


Pár napja hírt adtunk már a VII-es Golf GTI alapjaira épített 500 (sőt, 503) lóerős Design Vision tanulmányról, akkor viszont még csak grafikákon volt csodálható a szériaautónál jóval szélesebb, laposabb és persze izmosabb, utcán is használhatónak mondott versenyautó. Azóta bemutatkozott a Wörthi-tavi Volkswagen-találkozón, így már igazi fotókon is látható kívülről és belülről, MQB-padlóját, Haldex-összkerékhajtását sem titkolva.
Hirdetés
A Design Vision GTI Concept persze (egyelőre) nem több egy igen látványos makettnél, de azért jó látni a szénszálas vagy épp alcanta borításokat, a bitang légszűrős, ikerturbós V6-os TSI-t, a középállás-jelző piros "hajgumit" és a motorindító gombot a közben átlagos bajuszkapcsolós kormányon, a kilincs helyett ajtóbehúzó hevedert vagy épp a sisaktartót a merevítő mögött.
Van még kapcsoló a közúti és a versenypályás beállításokhoz, van áramtalanító, tűzoltó, a mindenféle adatokat akár a többi autóval, pontosabban annak pilótájával is megosztani képes, a futam eredményét online jelző monitor, no és a forma, az igencsak egyedi megoldásokkal kellően egyedi forma, a ruha, ami alapján biztosan sokan döntenek a "sima" GTI megvásárlása mellett...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?