Változnak az üzemanyagárak?

Enyhe mértékben drágulhat a benzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten változatlanok maradtak az üzemanyagárak, ám a hét pénz- és kőolaj-piaci mozgásai drágulást eredményezhetnek a jövő héten.

[kepallobal=432143]Ha útba esik a benzinkút, érdemes a hétvégén tankolni, jövő héten ugyanis enyhe mértékben emelkedhetnek az üzemanyagárak[/kepallobal] Az üzemanyagárak tekintetében viszonylag kedvezően alakult az augusztus, előbb csökkentek a hajtóanyagárak, majd a múlt héten változatlan maradt a benzin és a gázolaj ára is. Augusztus utolsó napjára, azaz a szerdai 31-ére azonban enyhe árnövekedés várható, ugyanis mind a nyersolaj, mind pedig a finomított benzin és gázolaj jegyzési ára emelkedett e héten, továbbá a dollár is drágult a forinthoz mérten. A portfolio.hu információ szerint a benzin ára forintosítva 2,6, a gázolajé pedig 1,9 százalékkal emelkedett. Ez azonban várhatóan nem fog teljes mértékben visszaköszönni a hazai töltőállomásokon, az elemzők szerint mindössze kismértékű, 1 százalék alatti, azaz 2-3 forintos drágulás várható jövő hét szerdától.
Arról egyelőre nincs információ, hogy miként változik, egyáltalán változik e, a mai naptól etanol tartalma alapján is jövedéki adóval terhelt E85 üzemanyag ára a jövő héten, ám a napokban bizonyára utóbbi kérdésre is fény derül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?