Van megoldás, ha már unalmas a Ferrari 458 Italia Spider

Besárgult a Ferrari 458 Italia Spider

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Német tuningcég vette kezelésbe a Ferrari 458 Italia nyitható tetejű változatát, körbekarbonozták, átalakították a futóművet és előhúztak még 40 lóerőt a V8-asból.


Ha az ember elég ideig hajt egy Ferrari 458 Italia Spidert, akkor bizony eljöhet a pont, amikor úgy érzi, kitanulta az 570 lovas V8-assal hajtott, 0-100 km/h-ra 3,4 másodperc alatt gyorsuló, 320 km/h végsebességű sportkocsit. Ez persze nem mindennapos eset, de ha mégis megtörténik, akkor a német Novitec Rosso kínál megoldást a problémára. Tuningprogramjuk a gyárinál 21 kg-mal könnyebb kipufogórendszerrel kezdődik, karbonszálas műanyagból épített, átvariált belsejű légszűrővel folytatódik és új motorvezérlő program feltöltésével ér véget.
Hirdetés

A beavatkozást követően a motorteljesítmény 609 lóerőre, a maximális nyomaték pedig 569 Nm-re emelkedik. A feltehetően lerövidülő új gyorsulási adatot nem adták meg, csak annyit árultak el, hogy a végsebesség 320-ról 325 km/h-ra növekszik. Sportrugók beépítésével 35 mm-rel csökkentik a 458 kabrió hasmagasságát, de hogy ez ne okozzon gondot városi környezetben, egy hidraulikus rendszerrel is kiegészítik a futóművet, mellyel 40 mm-rel megemelhető az autó orra, ha valamilyen fekvőrendőrön kell átmászni.

Karbonszálas műanyag elemekkel frissítették a karosszériát, új a két darabból álló első spoiler, az apró légbeömlők a fényszórók mellett és a visszapillantókon. Lecserélték a hátsó diffúzort és a farrészen található pici spoilert, továbbá karbonkeretet kaptak a hátsó lámpák, hogy az se keseregjen, akinek már unalmas a Ferrari 458 Italia Spidere.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?