Városi miniautó koncepció a Hondától

Rollert hordoz puttonyában a Honda NeuV koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autómegosztásnak szentelte legfrissebb koncepcióját a Honda. Óriásképernyő, roller a csomagterében, és még az ajtónyitás sem vesz el teret.


Bár a legnagyobb dobás nyilván a Civic Type R volt a Honda standján Genfben, volt ott egyéb érdekesség is. Ilyen például a NeuV (ejtsd: nyú-ví) koncepció, ami a Honda elképzelése a jövő városi kisautóiról. Neve a New Electric Urban Vehicle rövidítéséből jött össze. Először jár Európában, előtte a Las Vegas-i CES-en láthatta a nagyközönség. Nagyvárosi irányzatára kockaformája és az elforduló ajtók is utalnak, hiszen így igényli a lehető legkevesebb helyet. A hangulatról panoráma szélvédő és óriási érintőképernyő gondoskodna, csomagterében pedig egy 'Kick 'n Go' nevű apró háromkerekű roller rejtőzik, hogy az utolsó métereken se kelljen lépkednünk.
Hirdetés

A Honda azt állítja, hogy a privát kézben lévő autók, életük 96%-ában állnak, pedig közben pénzt is hozhatnának. A koncepció az autómegosztásra épít, tehát amíg mi nem használjunk autónkat, valaki más venné igénybe. Természetesen önvezető profilja is lesz, amit HANA-nak (Honda Automated Network Assistant) neveztek el. Utóbbi a sofőr döntéseit, gesztusait tanulva hozná meg később saját döntéseit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?