Vége a Volvo V50-nek, ismét jön a V40

Készre gyúrták a Volvo kompaktját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kifut a 2004-ben V50 néven bemutatkozott Volvo kombi, az S40 puttonyosa visszatér a V40 névhez.

Volvo V40 utoljára 1995-ben, még a Mitsubishi Carismával közös platformon, az S40 kombijaként mutatkozott be, hiszen a 2005-ben debütált, már a Ford Focus második nemzedékével közös padlólemezre épülő második generációs S40 puttonyosa a V50 nevet kapta. Utóbbi azonban most kifut, s helyét a Genfi Autószalonon márciusban debütáló V40 veszi majd át. E modell nem titkoltan a prémiumszegmens ötajtósaitól kíván majd vevőket szipkázni, azaz az új Audi A3 és a szintén friss BMW 1 vevőiért és persze egyben a korábbi volvós kuncsaftokért száll majd harcba. Idővel vélhetően szedán is érkezik majd a 40-es sorozatból, s a jellegzetesen volvós, de kellően üde és egyedi ötajtós minden bizonnyal (akár XC50 néven) jön majd szabadidő-autósított változatban is.
Hirdetés
Az új kombi motorpalettáján jó eséllyel csakis turbósak szerepelnek majd, az 1,6-os benzines 150-180 lóerővel kerülhet a motortérbe, dízelből 1,6-os 115 lóerős négy- és 2,0 literes, 163 lóerős öthengeres várható. A négyhengeres benzinmotorok mellett akár a Ford Focusban debütált (és már általunk is vezetett) háromhengeres 1,0 literes (100-125 lóerős) is megjelenhet majd - bár a műszaki adatok egyelőre még nem ismertek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?