Végre gumiégetés közben is látható a GR 86

Először látható mozgás közben az új Toyota GR 86

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A goodwoodi fesztivál az autórajongók mekkája, hiszen mindig érkezik valami érdekes, vagy történik valami látványos. Többek között a Toyota is elvitte az új GR 86-ot.

Vasárnapig turnézik a GR 86 Nagy-Britanniában a Goodwood Festival of Speed nevű rendezvényen, ahol végre megmutatja hangját, mozgását, bár aki szeretne egyet a garázsába, még tovább kell várnia. Ugyanis az új sportautó csak 2022-ben érkezik a márkakereskedésekbe. A GR 86 megörökölte elődje, a GT 86 alapvető karakterét. Motorja elöl kapott helyet, de hátul hajt. A boxer szerkezet 2,4 literes, négyhengeres. Ám egyelőre csak a japán változat adatlapját hozták nyilvánosságra, amelyen 235 lóerő szerepel a teljesítmény és 250 Nm a nyomaték mellett. Jelentősen csökkentették a tömegét alumínium felhasználásával, a torziós merevsége pedig 50 százalékkal nagyobb. Aerodinamikai elemeit a GAZOO Racing fejlesztette, de az autó megalkotásában a Subaru is részt vállalt, ami sejthető a boxermotorból is. Egyelőre a Toyotától csak képek érkeztek a szépen driftelő GR 86-ról, de egy kis kutakodás után azért rá lehet akadni olyan gyöngyszemekre, mint az alábbi videó. Ahol mégiscsak van némi mozgókép arról, ahogy egy drifter, Ken Gushi vezeti az autót.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?