Versenyautót épít a Volkswagen, a hegyen indulnak

Újra rajthoz áll a Volkswagen a Pikes Peaken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csupán pár fotót és egy videót közölt a Volkswagen, amit vehetünk a Pikes Peaken való indulásuk beharangozásának. Új versenyautót építenek, ami elég komolynak ígérkezik.


A WRC-ből való kiszállásuk óta egyre kevesebb versenysportban láthatunk gyári Volkswageneket. Ott van még a TCR, meg a ralikrossz, amire viszont most készülnek, mindegyiknél nagyobb kihívás. Korábban már indultak a Pikes Peaken, 1987-ben egy 2-es Golfot indítottak, aminek semmi köze nem volt a gyári autóhoz. Két 1,8-as motor dolgozott benne, egy elöl, egy pedig hátul, a bonyolult szerkezetet viszont nem sikerült hibátlanul összehangolni, így végül nem tudták befejezni az egyetlen 20 kilométeres szakaszból álló versenyt.
Hirdetés

A Volkswagen a 2018-as futamra visszatér, ezt egy facebookra töltött videóval és néhány fotóval harangozták be. A videóban az 1987-es felvételeket láthatjuk és néhány apró utalást, hogy van egy befejezetlen ügyük. Az új autóról egyelőre sokat nem tudni, de a részletfotókról az már látszik, hogy nem valamelyik meglévő modellel indulnak. A pletykák szerint villanyautót építenek, amit a letisztult, légbeömlők nélküli vonalak is megerősítenek. A Pikes Peaket néhány éve leaszfaltozták, az 1916-óta rendezett futamok egészen a 2000-es évek elejéig java részt murvás földúton történtek. Így most jobb időt futnak a versenyautók, de a versenyzők szerint kisebb a kihívás a 156 kanyart és 1440 méter szintkülönbséget tartalmazó szakaszon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 14:01
  Permalink

  Szerintem maradjunk a szokásos pofára esésnél. A Bohóc szerepét már kezdik élvezni.
  Úgy tudnám jellemezni őket “nagy hang kis teljesítmény csapata”

 • 2017.10.27. at 14:01
  Permalink

  Ezeket a részleteket látva felsejlik bennem egy nagyon jól sikerült VW-típus képe(van azért 1-2 ilyen is). Szóval ha valami ilyesmi lesz, akkor jöhet:

  [url]https://www.google.hu/search?q=volkswagen+w12&client=opera&hs=aj9&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiCo-XmrvzWAhXhO5oKHQ70DVgQ_AUICigB&biw=1024&bih=658[/url]

Vélemény, hozzászólás?