Versenybe száll a Kia Rio

Kia Rio B-Spec

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autóversenyzésnél nem igazán van jobb módszer márkarajongók gyűjtésére, így nem véletlen, hogy a feltörekvő Kia is éppen egy Rio-alapú versenyautót mutat majd be a Las Vegasban rendezendő SEMA kiállításon.


Azt már sejtjük, hogy milyen a Kia Rio józan változata, hiszen a hazai bemutatón módunkban állt kipróbálni az alapmotoros verziót, de most itt a másik véglet, a B-Spec. Sajnos, tesztről nincs szó, csupán egy hírről, miszerint hamarosan Las Vegasban, a SEMA tuningkiállításon kerül bemutatásra a Rio márkakupás versenyzéshez "igazított" kivitele. Akárcsak az Amerikában jól ismert Forte Koup versenyautó, ez is a Kinetic Motorsport hathatós közreműködésével állt össze, a felesleges holmiktól megszabadított utastérrel, karvastagságú csőből készült bukókerettel, alaposan áthangolt futóművel, valamint többek között a Sportage szabadidőjárműből ismerős 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotorral. Ennek 140 lóerős teljesítménye azonban jó eséllyel nem végleges, várhatóan a szabályok adta lehetőségeken belül még megpróbálnak majd néhány további lovat a karámba terelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?