Vettel tavaly bemutatott autója idén rendelhető

Jól teljesít, mégis megújul az Infiniti FX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavaly bemutatkozott Vettel-féle Infiniti FX és a sorozat frissített kiadása egyaránt ez évtől rendelhető.

Nem csak a tavaly több lépcsőben bemutatkozott, a Forma-1 kétszeres világbajnok címvédője, Sebastian Vettel nevével fémjelzett különszéria, az Egyesült Államokban szintén tavaly bemutatkozott frissített FX is idén tavasszal kerül az európai márkaszalonokba - köztük a hazaiakba is.
Legnépszerűbb, 2009-ben megjelent modelljéhez csak visszafogottan nyúlt az Infiniti. A lökhárítókat és a hűtőmaszkot természetesen nem hagyták érintetlenül a cég dizájnerei, miként a palettára új könnyűfém felnik és friss, irídiumkék színárnyalat is érkezett. A változások amúgy minimálisak, ami érthető is azok után, hogy míg e szegmens tavaly 7 százalékkal zsugorodott, FX-ből 31 százalékkal több fogyott, mint egy évvel korábban. Bernard Loire, az Infiniti európai és közel-keleti piacokért felelős alelnöke ki is fejezte, hogy nem lett volna értelme komolyabb frissítésnek: „A vásárlóknak nagyon tetszik az FX megjelenése, és imádják vezetni az autót, ezért semmiképpen sem szerettünk volna csak azért módosítani bármit is, hogy legyen valamilyen változás. Ehelyett inkább az FX egyedi sajátosságaira koncentráltunk.
Hirdetés
Az FX ennek megfelelően továbbra is 3,7 literes (320 LE, V6) és 5,0 literes (390 LE, V8) benzinesekkel, valamint 3,0 literes (V6, 238 LE) turbódízel motorokkal kapható. Mindegyik verzió automata összkerékhajtású és 7 fokozatú, kormányról is kapcsolható automata váltóval szerelt. A 2012-es modellek a 2011-es választék tagjaival megegyező áron kaphatók: a luxus FX37 GT már 16 174 900 forinttól elérhető, míg az azonos felszereltségű V6 dízelmotoros modell felára mindössze 92 000 forint. A továbbra is négy különböző kivitelben kapható FX ellátmányai gazdagodtak, például a 17 292 500 forinttól elérhető S verzióhoz is jár most már az aktív négykerék-kormányzás.
Míg a hagyományos, frissített FX-ek (a 2011-esekkel azonos áron) minden további nélkül rendelhetők, speciálisabb az FX Vettel változat előrendelése. A 420 lóerős, V8 motorral felszerelt modellekből világszerte mindössze 200 darab készül, az első példányokat 2013-ban vehetik át a vásárlók, akik az addig hátralévő bő félévet akár egy frissített FX volánja mögött is eltölthetik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?