Videó: hétévesen kötötte el a szülei kocsiját, káoszt okozott

Egy kisfiú vezette azt a Kia Sportage SUV-ot, ami szembe próbált felhajtani az autópályára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kora reggeli kavalkád alakult ki az ohiói Middletownban múlt héten, amikor egy kisfiú elkötötte szülei autóját és a forgalommal szemben hajtott fel vele a gyorsforgalmira. Mutatjuk a részleteket és a videofelvételeket.

Itthon jogosítvánnyal rendelkező felnőtt emberek is rendszeresen hajtanak fel gyorsforgalmi utakra menetiránnyal szemben (erről többek között ide, vagy ide, esetleg ide kattintva olvashatsz), Amerikában most egy hétéves kisfiú követett el hasonlót. Állítása szerint megszomjazott, ezért a közeli gyorsforgalmi út egyik benzinkútjára szeretett volna eljutni a szülei autójával. Szerencsére csak egy kisebb baleset kerekedett az esetből és senki sem sérült meg, ám ez egyértelműen nem a fiatal sofőr tehetségén múlt.
Hirdetés
Bár a fedélzeti kamera felvételein is jól látszik, hogy a fiú bekötötte magát indulás előtt, egyéb szabályokkal aligha volt tisztában, ugyanis többször is a szembesávban hajtott. A pedálokat is alig érte el, ráadásul sok esetben azt hitte, hogy az autó magát vezeti, pedig ilyesmire a 2010 és 2015 között gyártott koreai crossover nem képes. Egyes szemtanúk odaszaladtak az autóhoz, egy férfi pedig még a bal első ablakot is betörte, hogy megpróbálja megállásra bírni az elszabadultnak hitt járművet. Még ez sem volt elég, hogy véget vessen a kisfiú ámokfutásának, ahhoz egy Jeepre volt szükség, amelynek szerencsére nem nagy sebességgel, de frontálisan nekiütközött a Kia. A hétéves fiú állítólag egy székre felmászva érte csak el az autó kulcsát, amíg a szülei aludtak. Emiatt a felnőttek csak utólag értesültek az esetről, a rendőrök ébresztették fel őket a baleset után. Elmondásuk szerint korábban még csak jelét sem látták, hogy a fiuk vezetni akarna, bár a WLWT riportere előtt még azt sem titkolták, hogy az édesapa még fiatalabb korban kezdte: először 5 évesen próbált meg a volán mögé pattanni. A helyi hatóságok még nyomoznak, azt próbálják kideríteni, hogy vajon tényleg minden észszerű elővigyázatosságot megtettek-e a szülők a váratlan helyzet elkerülése érdekében.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?