Videó: hirtelen fékezett, balesetet okozott, majd elhajtott

Íme a 11-es főúton történt, figyelmetlenségből eredő baleset felvétele

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ne fékezz hirtelen és tarts kellő követési távolságot: akár ennek az elrettentő jellegű oktatóvideója is lehetne ez a közutas kamerafelvétel, de sajnos nem az. Négy autó szaladt egymásba a figyelmetlenségek sorozatának következtében a 11-es főúton.

Hogy miért kell előre megtervezni az útvonalat, időben sávot váltani, és megfelelő követési távolságot tartani? Azért, hogy elkerülhetőek legyenek az olyan esetek, mint ami március 14-én délután történt a 11-es főúton. A Magyar Közút forgalomfigyelő kamerájának felvételein tisztán látszik, hogy egy autó az utolsó pillanatban, már a záróvonalon és a forgalom elől elzárt területen áthajtva próbált - szinte állóra fékezve - besorolni.
Hirdetés
Ez már magában is szabálytalan, ám még nem garanciája a katasztrófának. A sofőr azonban a hirtelen manővert kellő körültekintés nélkül hajtotta végre, így nem vette észre, hogy mögötte négy jármű érkezik minimális követési távolságot tartva egymástól. A sor összecsúszott, a körforgalomba későn lehajtót követő, már hirtelen fékező autón kívül további 3 tört össze. Hab a tortán, hogy a balesetet kiváltó autós megállás és segítségnyújtás helyett gond nélkül elhajtott. A Magyar Közút Instagram oldalára is felkerült videó alább tekinthető meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?