Videó: íme az idei év leggyorsabb karácsonyfája

Ez a fenyő közel 300-zal sietett haza egy ezüst kombi tetején

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi RS6 Avant már magában sem gyenge, de ebből az adott példányból még többet préseltek ki, majd a tetejére csaptak egy karácsonyfát hogy megdöntsék vele a 911-es Porsche egy héttel ezelőtti próbálkozását.

Múlt héten John Hennessey a saját Porschéjával próbálta megdönteni az 1000 lóerős Jeep Grand Cherokee Trackhawk 291 km/órás fenyőfacipelő rekordját, csak aztán kiderült, hogy a 750 lóerősre húzott 911 végsebességét nagyban befolyásolja az autó légellenállása: fa nélkül gond nélkül megvolt a 330, míg a fával együtt már "csak" 282-vel sikerült repesztenie. Így természetesen ugyanazt tette, mint amit bármilyen épeszű férfi tett volna a helyében: kölcsönkérte a felesége RS6 Avantját, hátha annak jobban megy a karácsonyfa-cipelés mint a Porsche 911 Turbo S-nek.
Hirdetés
Ráadásul az említett Audi csak kívülről néz ki hétköznapinak, 800 lóerőt préseltek ki a 4,0 literes V8-as motorjából, így fa nélkül ezzel is elérhető a 330 kilométeres óránkénti sebesség. Amikor a gyári 0,35-ös légellenállási értéket lerontották a fenyővel, hirtelen ennél a modellnél is visszaesett a végsebesség, de közel sem annyival, mint a Porsche esetében: karácsonyfával a tetején is képes 295 km/órára. Ami a legfontosabb, hogy a karácsonyfa is túlélte a rekorddöntést, így nem marad fenyőillat nélkül a család.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?