Videó: jégtömbbe fagyott új autók érkeztek a teherhajón

Erről kapard le a jeget, ha tudod: egy egész újautó-szállítmányt borított be a jégpáncél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A téli hidegben megesik, hogy vékony jégréteg alakul ki az autókon, ónos eső után ez akár a bejutást is pokollá teheti. De mi van akkor, ha tíz, vagy akár húsz centis a páncél egy egész szállítmány új autón? Mutatjuk!

Manapság a chiphiány miatt már hozzászokhattunk, hogy egyes új autók nem érkeznek meg időben, sőt, úgy tűnik, hogy ez a probléma jövőre is velünk marad. Az alábbi videón "látható" autókban már ott az összes félvezető-áramkör, ráadásul már útra is keltek, mégis késni fognak. A Vlagyivosztokban készült felvételen ugyanis több tíz centis jégpáncél takarja a Korea felől érkező, részben Honda Jazzekből álló szállítmányt.
Hirdetés

Mindez állítólag arrafelé "megesik", főleg ha ilyen hideg és szeles a tél.

A kapitány elmondta: "A hullámok felcsapnak a hajóra, ahol a víz azonnal hozzáfagy az autókhoz, és már kész is a páncél." Hozzátette: "A legénység már hozzá van szokva az ilyesmihez, így a lepakolással sem lesz probléma, csak rengeteg extra időt igényel majd." A matrózok a kémiai megoldások mellett mechanikus módszereket is alkalmaznak az autók kiolvasztásához, magyarul a jó öreg kalapács, jégvágó és feszítővas triója is előkerülhet. Természetesen megesik az is, hogy az autók eközben apróbb esztétikai hibákat szereznek, amelyek javítása még tovább tolhatja a kiszállítás időpontját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.12.31. at 17:42
    Permalink

    Ez az ő használt importjuk, többnyire jobb kormányos japán autók – a jégpáncéllal valószínűleg még jól is jártak, mert így legalább el lehet őket bontani, s alkatrésznek még el lehet adni egy s mást adni. Előfordul, hogy a szállítmány fele a tengerben köt ki. A keleti oroszoknak nincs pénzük rendesen megoldani a logisztikát konténerezéssel vagy zárt rakterű Ro-Ro hajókkal így az is előfordul, hogy érc- vagy rönkszállító hajók fedélzetére pakolnak fel autós rakományt a tengerészek.

Vélemény, hozzászólás?