Videón a Subaru Man-szigeti rekordja

Ettől a rutinos ralibetyárnak is tele lett a gatyája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van az a tempó, amitől egy hétpróbás profi sofőr is majd' becsinál. Videó a Subaru-féle Isle of Man száguldásról.


Kiderült, hogy nem is 19:26, hanem 19:15 perc az aktuális Isle of Man TT csúcs. Ami 189,11 km/órás, félelmetes átlagsebességet jelent a 60 km hosszú "pályán". Ami ugye közút a híres-hírhedt szigeten. Az új etalont az a helyi menő Mark Higgins repesztette egy Subaru WRX STi-vel, akinek a nevéhez fűződik a korábbi legjobb (19:56-os) idő is még 2011-ből.
Hirdetés

Nos, Higgins a 19:26-tal nem volt elégedett, a 19:15 bezzeg már szerinte is parádé, és ahogy elmondta, a száguldás egyszerre volt felemelő és ijesztő. A legijesztőbb, amiben valaha része volt. Az alábbi videóban a teljes rekordmenetet még nem látni (június 25-re ígérik), ugyanakkor több érdekes részletet, háttérinfót is megtudhatunk, mint például azt, hogy a bemelegítéssel nem csak az autó, hanem a sofőr szervezete is felkészül az éles bevetésre. És a 2011-es "big moment" is felelevenedik, amikor 240-es tempónál Higgins alatt megúszott az Impreza... Az új WRX STi amúgy megerősített futóművel, spéci Dunlop Direzza abroncsokkal, bukókerettel, versenyövvel, a nézők miatt hangosabb kipufogóval lett szerelve, a végsebességet korlátozó elektronikát meg deaktiválták, hogy esetenként 250 km/óra fölött is kocsizhasson a rekorder.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?