Videón az Árpád hídon történt április eleji hatalmas baleset!

Jávorszarvas teszt az Árpád hídon, forgalomban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még április 2-án történt egy nagyon csúnya baleset az Árpád híd Pest felé vezető oldalán. Most előkerült a forgalomfigyelő kamera képe is az esetről.

A Bp-i Autósok közössége oldalán mesélte el a balesetet szenvedett autós, hogy mi történt pontosan az ő szemszögéből. A csúnyán összetört Ford Mondeo fedélzeti kamerájának a felvétele sajnos nem elérhető, viszont a forgalomfigyelő kamerák felvételét eljuttatta a baleset áldozata a Bp-i Autósok közössége oldalának. A baleset a Margitsziget felhajtójánál történt. Ott épp kikanyarodott egy Volvo, amelyet a Buda felől érkező Mondeo próbált kikerülni, ám az autó felett elvesztette az uralmat a sofőr, és a villamosvágányon keresztül a híd közepén álló egyik oszlopnak csapódott. Szerencsére komoly sérülés nem történt. A Ford tulajdonosa azért osztotta meg a videót, hogy a közlekedők okuljanak az esetből, állítása szerint a rendőrség eljárást folytat a baleset okozója ellen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.04.14. at 16:22
  Permalink

  Azt nem értem, hogy minek kellett a Ford-nak visszatérni a szélső sávba. Ha ottmaradt volna a középsőben, nem vesztette volna el az irányítást az autó felett. Akkor sem, ha csak lefékez.
  Számomra az látszik, hogy azért vágott vissza, hogy megmutassa, hogy ő elé ugyan ne jöjjön már ki senki! Közben meg olyan béna volt, mint az állat. Gyorsan tud menni, de amikor kanyarodni kell, az már nem megy. Meg is érdemelte, amilyen pökhendi magatartást mutatott.

 • 2021.04.14. at 21:36
  Permalink

  Egyetértek a fent írt hozzászólásokkal.
  Ebből a szögből nem is látszik a sebesség de az igen, hogy az előző ford majdnem letarolja a középső sávban szabályosan haladót is.
  A kikanyaródó volvo felvette a forgalom sebességét, a ford sokkal gyorsabban jött, és ahelyett, hogy fékezett volna a forgalmi sebességre, még vissza akart vágni büntetésből a volvo elé, és ott vesztette el az uralmat az autó felett. Teljesen felesleges manőver volt, ami majdnem a ford utasai és mások testi épségébe, vagy életébe került.
  Fékeznie kellett volna.
  Cserbenhagyásról szó sincs. Ezzel az erővel még vagy három autó sofőrjét meg lehetett volna gyanúsítani.

 • 2021.04.14. at 23:29
  Permalink

  Szerintem nincs olyan konstelláció ahol a Volvós sárosságát nem mondanák ki.
  Amúgy ez egy elég xar helynek tűnik, ráadásul az út minősége is elég rémes (volt pár éve, lehet azóta javult, de akkor is voltak akik bátrabbak voltak a kelleténél).

  Lehet hogy a Fordos túl gyorsan ment, de a kamera alapján úgy tűnik, hirtelen kellett kikerülnie a Volvót, aztán visszavágott és a rénszarvasmanőver után nem tudta egyenesben tartani. Azpn kívül, hogy vélhetően gyorsabb volt mint a környezete, én nem tudnék neki felróni semmit.

  Az fura hogy ő elküldi a térfigyelő kamera felvételét a sajtónak. Ettől függetlenül az a minimum lett volna a Volvóstól hogy ott marad.

 • 2021.04.15. at 09:17
  Permalink

  Utálom azokat a gyorshajtókat, akik ha balesetet szenvednek, másra kenik, mondván, hogy ez csak gyorshajtás. Tudomásul kell venni, ha gyorsan hajt, akkor a forgalomban részt vevő többi autós nem fogja tudni reálisan felmérni, hogy ő egy totális veszélyforrás.
  Egy kikanyarodásnál milyen jogon kérhetjük számon valakitől, hogy felmérje a közeledő autó sebességét. Ő jóhiszeműen feltételezi, hogy szabályosan halad a többi autóval kb megegyező sebességgel. Tapasztalatból tudja, hogy milyen messze van, akkor ki szabad-e kanyarodni vagy sem. Többnyire nincs ideje sokáig figyelni egy-egy autót, hogy abból levonja a következtetést: ez az autó gyorsabban közeledik mint a megengedett sebesség.
  Ha városban valaki extra sebesség-túllépéssel hajt, milyen jogon képzeli, hogy mások ezt fel tudják mérni, és nem fognak elé kanyarodni?
  Véleményem szerint ha valaki gyorsan hajt, akkor tudomásul kellene vennie, hogy lemond arról a jogáról, hogy elsőbbsége van, és ha balesetbe keveredik, úgy kellene büntetni, mintha a másiknak lett volna elsőbbsége.
  Egyik ismerősöm is hasonló helyzetbe került. Városban kikerült egy az úton álló autót, és nem vette észre, hogy mögötte egy 120-szal jövő BMW már az előzésébe kezdett. Nem is gondolta, hogy ha a megengedett 50-nel halad, akkor valaki előzheti, mivel szirénát nem hallott. A kijövő hatóságok azt mondták, hogy a fennforgó helyzetben le kell választani a gyorshajtást és az elsőbbség meg nem adását. Az gyorshajtásért majd kapni fog egy büntetést, az elsőbbség meg nem adását meg az ismerősöm nyakába varrták a gyorshajtó totálkárával egyetemben. Ettől teljesen lehidaltam. Azóta utálom a magabiztos gyorshajtókat.
  Ha valaki a várost versenypályának nézi, akkor mondjon le a jogairól! Ezt kellene tudatosítani mindenkiben. Ugyanez vonatkozhatna a tudatmódosult állapotban vezetőkre is!
  Uff! Szóllottam!

  • 2021.04.15. at 23:56
   Permalink

   Szánalommal olvastam a beírásodat. Tipikus tehetségtelen mazsola!
   Mi az, hogy nem tudod felmérni a másik sebességét? Akkor nem kell vezetni! Egyáltalán nem kötelező!
   Városban 80-90ig nincs semmilyen megtévesztő sebesség! Jóval 100 felett már lehet róla szó, de egy hozzáértő azt is érzékeli.
   A közlekedésben nem gondolni kell, meg hinni, meg feltételezni, hanem látni, nem csak nézni! Előre gondolkodni és nagyon körültekintőnek kell lenni, mert sok a hülye!
   Csak remélni tudom, hogy az ilyen tehetségtelen, figyelmetlen, normális vezetésre képtelen alakokkal nem fogok összefutni, mert nagyon rühellem őket!

 • 2021.04.15. at 19:14
  Permalink

  Naponta kb. háromszor törhetném rommá az autót ha így reagálnám le az elsőbbség meg nem adása szitukat.
  Pesten meg kb. napi tízszer :))))
  Nem adják meg az elsőbbséget helyzetre megoldások:
  1. elveszem a gázt
  2. fékezek
  3. fékezek olyat, hogy felállok az ülésből…
  (32év, ~600eKm)
  Bitte danke!

 • 2021.04.18. at 16:40
  Permalink

  Vagy egyszerűen nem kellett volna lámpa (gy.k.: tompított fényszóró) nélkül elindulni. Persze a KRESZ engedi, a rendőrök becsukják ilyenkor a szemüket, az vezetők jó (rossz) része meg nem elég intelligens, hogy felkapcsolja. Ma is, szakadó eső, és minden 4. autó megy bele a szürke világba (lehetőleg szürke autójával) lámpa nélkül. Ők látnak, de őket nehogy már észre vegye valaki. Okozz balestet, és fogd rá a KRESZ-re. Lámpa nélküli autónak elsőbbsége?! Abszurd! De ez a KRESZ. 🙁

Vélemény, hozzászólás?