Videón az M1-esen elszabadult, majd rommá tört utánfutó!

A Magyar Közút újabb sokkoló videót tett közzé egy külön útra indult utánfutóról

Vasárnap délután az M1-esen történt a félelmetes helyzet, Komárom térségében egy kisbusz vontatta utánfutó a rakományával együtt levált a járműről, majd a belső szalagkorlátba csapódott. Mutatjuk a részleteket és a videót!

Vasárnap késő délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán történt a baleset, melynek körülményeit a rendőrség még vizsgálja. További súlyosbító tényező, hogy miután az utánfutó a középső szalagkorlátba csapódott, a rakomány egy része átesett az elválasztósávon, egyenesen az Ausztria felé közlekedő autók elé. Egy autós át is hajtott a törmeléken, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Ez most is csak a szerencsén múlt, főleg, hogy tömött sorokban haladtak a járművek a főváros felől, illetve a másik irányba egyaránt. A szemközti oldalon jövők közül többen megálltak, hogy a nagyobb darabokat lehúzzák a pályáról, ezzel újra utat nyitva a forgalomnak. Bátorságuknak és rátermettségüknek hála nem állt meg teljesen a határ felé vezető oldal, de nem szabad elfelejteni, hogy komoly kockázatot vállaltak. A kisbusz utasai láthatósági mellény nélkül, a jármű mellett álltak a leállósávon, kivéve amikor a sérült utánfutóhoz rohangásztak az elválasztósávhoz.
Hirdetés
Ezek alapján a Magyar Közút munkatársai újra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy hasonló esetekben a balesetet szenvedők vagy a segíteni szándékozók ne vállaljanak felesleges kockázatot. Ami ilyenkor a legfontosabb, hogy azonnal hívni kell a 112-es segélyhívó számot, a sérült jármű utasai mindenképp vegyenek fel láthatósági mellényt, a segítséget pedig a szalagkorláton túli területeken várják meg. Jelen esetben is gyorsan érkezett a segítség: a komáromi mérnökség szakemberei rendőrségi felvezetéssel jutottak a baleseti helyszínhez, ezért is fontos a biztonsági folyosó kialakítása. Ez annyit tesz, hogy érdemes a belső sávban közlekedőknek balra, a külső sávon haladóknak pedig jobbra húzódniuk ha a forgalom jelentősen lassul vagy megáll. Így szükség esetén a segítség is hamarabb ér oda, a forgalom pedig előbb indulhat tovább.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?