Világrekord: két kerékre vágott Nissan Juke

Nissan Juke világrekord két keréken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe a Nissan Juke, illetve Terry Grant, aki 2 perc 55 perc alatt ért görbe Goodwood-ban. Két keréken!

A Nissan egyik egyesült államokbeli kereskedője, a New Jersey-ből való Route 22 nevezte a két keréken autózás mesterének számító Terry Grantot és a Nissan Juke összkerékhajtású, turbós, fokozatmentes automata váltós (azaz csúcs) verzióját a Goodwoodi Sebességfesztiválra (Goodwood Festival of Speed). A cél egyértelműen világrekord volt, igaz, nem sebességgel, hanem két keréken autózással. A meghökkentő formájú városi szabadidőautó 2 perc 55 másodperc alatt ért körbe Goodwood pályáján, ami önmagában nem lenne különlegesség, ám az, hogy végig két keréken haladt, rögtön világrekorderré teszi.
Noha Terry Grant sokat autózott már két keréken, a sok kanyar azért őt is megizzasztotta: "Némi gyakorlattal nem nagy kunszt két keréken autózni - feltéve, hogy az út egyenes, Goodwood pályája azonban kanyarokkal, kisebb-nagyobb emelkedőkkel és lassítókkal tűzdelt". Az eredménnyel Joe Gorr, a Route 22 igazgatója is elégedett, véleménye szerint a rekord a korábbiaknál is több vevőt csábíthat majd kereskedésükbe, így az Egyesült Államokban a kompakt modellek körében jelenleg harmadik legnépszerűbb Juke a közeljövőben még nagyobb keresletre számíthat. Gorr szerint a Juke sikere nem csupán meghökkentő formájának, hanem a Nissan műszaki hátterének is köszönhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?