Villanymotoros pick-up a következő smart

smart for-us: Amerikát szeretné meghódítani a smart

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Detroiti Autószalonon bemutatásra kerülő legújabb smart tanulmánynak nevével és platós kivitelével is a tengerentúli piacot célozzák.

Detroitban mutatkozik be a smart legújabb variánsa, az elektromos hajtású, mini pick-up karosszériás for-us.
A forma és a név között szoros összefüggés van, a cég így jelzi, hogy ezzel a változattal az Egyesült Államokban is szeretné végre népszerűvé tenni a Smart márkát.
Az egyelőre tanulmányautó státuszban lévő legújabb smarton állítólag felfedezhetők a Renault-val közösen fejlesztett második generációs smart forfour stílusjegyei, valamint a Frankfurtban bemutatott smart forvision jellemző vonásai is.
A for-us utasterében ketten férnek el, mögöttük pedig 90 cm hosszú csomagtér található integrált dokkolóval, ez utóbbi két darab smart e-bike tárolására és töltésére szolgál. A rakodást a padlót 30 cm-rel kitoló villanymotorok is segítik.
3547 x 1506 x 1701 mm-es dimenzióival a for-us 852 mm-rel hosszabb és 161 mm-rel magasabb a jelenlegi fortwo modellnél, 2480 mm-es tengelytávja pedig 613 mm-rel múlja felül az alapmodellét. A nyomtáv elöl is, hátul is 50 mm-rel szélesebb. Hajtását a smart fortwo electric drive modelltől örökölte, a hátsó tengelyhez épített 74 lóerős villanymotort 17,7 kWh teljesítményű, konnektorból, valamint a fékenergia-visszanyerő rendszernek köszönhetően menet közben is tölthető lítium-ion akkumulátor táplálja.
Hirdetés

Ami a forfourt illeti, állítólag ugyanarra a padlólemezre épül majd, mint a harmadik generációs Renault Twingo, bár a Mercedeshez közeli források úgy értesültek, hogy a kettes Twingo A-platformjának továbbfejlesztett változata adja a nagyobb modell alapjait. Annyi bizonyos, hogy a következő forfourt és a harmadik generációs Twingót egyaránt a Renault szlovéniai, Novo Mestóban található gyárában fogják összeszerelni 2014-től.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?