Visszahívják a Mercedes Citant

Szégyenben maradt a Mercedes, visszahívják a Citant

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Euro NCAP töréstesztjén elszenvedett malőr után a Mercedes-Benz vezetése úgy döntött, hogy az összes érintett Citant visszahívják a szervizekbe. Az akció 3500 járművet érint világszerte, az eddig értékesített példányok egyharmadát.

A visszahívási akció oka, hogy a rossz emlékű törésteszten, oldalütközésnél a függönylégzsákok nem a fújódtak fel eléggé. A Mercedes már a teszt nyilvánosságra kerülésekor ígéretet tett, hogy a problémát mihamarabb orvosolják. A szervizekben kicserélik az elégtelenre vizsgázott légzsákokat, a hiba csak a kombiként forgalmazott személyszállító változatokat érinti.
Hirdetés

Az európai törésteszten a négycsillagosra vizsgázott Renault Kangoo-val és a Dacia Dokkerrel közel azonos Citan csak három csillagot kapott. A rossz eredményben közrejátszott, hogy szegényes a kocsi biztonsági felszerelése, a biztonsági öv bekapcsolására csak a vezetőülésben szólít fel, a sebességtúllépésre figyelmeztető jelzés pedig csupán képi megjelenítésű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 03:45
    Permalink

    Utolsó jó kisteherautó ami kapható volt Magyarországon az a Toyota Hiace…. A többi egy nagy rakás fos, mindegy mit vesz az ember újan…. Mercedes sprinterből és vitoból csak az első szériásak jók….. Főleg az adagolós példányok…..

  • 2017.10.30. at 03:45
    Permalink

    Sikerült a Mercedesnek ismét lejáratnia magát, nem csak a törésteszt miatt. Egy francia kisteherautóra csillagot ragasztani, majd német prémiumként árulni, azért ehhez pofa kell. Mercedes minőség: ismerősék melós sprintere pár évesed rohadt, képes volt még az oldala is rozsdásodásnak indulni. Valaha a világ talán legjobb autóit gyártották, aztán nekiálltak spórolni, mert pénzből sosem elég. Majd megveszi a paraszt a csillag miatt az autót. Sajnos nem csak a Mercedesre jellemző ez, de talán náluk látszott ez legjobban a 90-es években, és úgy látszik, ez tart azóta is.

Vélemény, hozzászólás?