Visszatérnek a Pofátlan(TAN)ítók – elsőként az autópályákra

Mutatjuk, hol fognak dolgozni júliustól a jelöletlen rendőrautók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban hatalmas sikerként futottak a már két éve itthon is útnak indított jelöletlen rendőrautók. Az utóbbi időkben kevesebbet hallhattunk róluk, de most megtudtuk, visszatérnek.

Elképesztő, ami az utakon folyik, különösen megdöbbentő a járművezetők viselkedése az autópályákon - írja a Kreszvaltozas.hu. A szabálykövető magatartást felülírja az előnyszerzés vágya, így a civil jellegű rendőrautók újra bevetésre indulnak az M7-esen, hogy visszavágják a vadhajtásokat - derül ki az írásukból. Sokan a biztonságos közlekedés helyett a saját, pillanatnyi előnyszerzésre gyúrnak, tényleg elképesztően veszélyes és egyébként sokszor értelmetlen előzésekkel, a követési távolság be nem tartásával, akár a leállósáv szabálytalan használatával. A rendőrség ezért július első hétvégéjén ismét beveti jelöletlen autóit. Elsősorban az autópálya leállósávját jogosulatlanul használókat fogják ellenőrizni, de más kirívó szabálytalanságot sem hagynak majd szó nélkül. Július 2-től július 4-ig az M1-M7 autópálya közös szakaszán, továbbá az M7 autópálya Pest, Fejér, Veszprém, illetve Somogy megyei szakaszain számíthatnak az autósok a koncentrált ellenőrzésre.
Hirdetés
A Kreszvaltozas.hu az ellenőrzés menetrendjét is közzétette, az alábbi időkben és helyeken kell majd mindenképp számítani a jelöletlen autós ellenőrzésekre:
  1. július 2-án (pénteken) délutáni órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten 3 civil jellegű autóval.
  2. július 3-án (szombaton) délelőtti órákban, az M1-M7 autópálya közös szakaszán az autópálya kezdetétől a martonvásári csomópontig a jobb pályatesten szintén 3 civil jellegű autóval.
  3. július 4-én (vasárnap) délutáni órákban, az M7 autópálya Budapest felé vezető oldalán a Siófok-Centrum csomóponttól (105. km szelvény) a Székesfehérvár-Centrum csomópontig (64. km szelvény) szintén 3 db nem rendészeti jellegű szolgálati gépjárművel.


Hirdetés
Mint az az ORFK OBB által üzemeltetett Kreszvaltozas.hu írásából kiderül, az ellenőrzés célja az M1-M7 autópálya közös szakaszán és az M7 autópályán várható sűrű forgalomban, esetenként torlódásban a leállósáv használatára vonatkozó szabályokat megszegők kiszűrése, ellenőrzése és szankcionálása. Az ellenőrzések során a közlekedésbiztonságot maximálisan szem előtt tartva a rajtakapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, így a megállított autók nem fognak további torlódást és veszélyhelyzetet okozni. A felvételekből a korábbi hagyomány szerint válogatást készítenek, azaz készül a Pofátlan(TAN)ítás idei évadjának első epizódja.

Természetesen az ismeretett időpontokon kívül is lesz rendőri jelenlét az M7-es autópályán! Érdemes higgadtan, óvatosan vezetni, hogy aki akar, leérhessen a Balatonra.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.07.04. at 03:47
    Permalink

    Egyértelmű a pénzbehajtás !! Miért nem, megelőzés céljából lenne több JELŐLT rendőrautó az
    utakon? Egy tyúktolvajhoz 3-5 rendőrautó vonul ki..miért ?

Vélemény, hozzászólás?