Vízre száll a Jaguar

Kombi után vízen erősít a Jaguar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyilvánvaló, hogy nem melós kombi, hanem élményautó a Jaguar XF Sportbrake, ennek hangsúlyozására saját motorcsónakot is készített az indiai kézben lévő brit gyártó.

[kepallobal=382797]Alumínium a hajtócsavar[/kepallobal] Sajnálatos módon távollétünkben, de a Jaguar XF kombijának tesztvezetésén mutatta be saját motorcsónakját a Jaguar. Miként az XF Sportbrake sem egy Wartburg Tourist, a témában jártas és jól hangzó nevű Seventy Seven Design és az Ivan Erdevicki nevéhez kötődő Naval Architecture & Yacht Design által megépített 20 láb (6,1 méter) hosszú üvegszálas hajtótest sem egy ladik. Fedélzetét tíkfa borítja, orr részét körülölelő szélvédője pedig állítólag a D-Type által inspirált elem.
Méretéhez képest alig kínál ülőhelyet a Jaguar hajója, mindössze 2+1 ülés került az alumínium hajócsavarral hajtott luxusjárműre. Persze az, hogy egyáltalán fog-e hajót eladni a Jaguar, még messze nem biztos, a Jaguar vízi prémiummodellje egyelőre inkább csak formamutatvány, motorjáról sincs még információ. Miként azt Ian Callum a Jaguar dizájn-igazgatója megjegyezte "A motorcsónak-koncepció erőteljesnek hat, követi a jachtok klasszikus vonalait, ugyanakkor azokat a Jaguar autóitól megszokott és elvárt dinamizmussal ötvözi." Majd - a szemtanúk elbeszélés szerint - büszkén tette hozzá: "Mindig is szerettem volna készíteni egy olyan tárgyat, ami megtestesíti a Jaguar XF Sportbrake-hez hasonló életmódkombik világát. A kettő együtt mutat igazán jól."
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?