Zsúfoltnak érzed Budapestet? Újabb metrópótlás is indul!

BKK: Budapestnek rendkívüli nehézségeket okoz a díjmentes parkolás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közleményben fakadt ki a Budapesti Közlekedési Központ, hogy a fővárosnak kellemetlen az ingyenes parkolás okozta forgalomnövekedés. Ma ráadásul a 3-as metró középső szakaszán is indul a felújítás, így a buszos pótlás is.

Nem csak bennem fogalmazódott az meg, hogy nem feltétlenül jó az ingyenes parkolás, tegnap este a Budapesti Közlekedési Központ is közleményt adott ki arról hogy Budapestnek rendkívüli nehézségeket okoz most a díjmentes parkolás. Olyan nagyon nem lep meg a hír, hiszen magam is tapasztaltam, hogy városon belül, de akár az agglomerációba autózva is simán adódik dupla menetidő, ami bizony a légszennyezést is csak rontja. Így aztán fővárosi lakosként én egyáltalán nem élem meg pozitívumként a kedd este bejelentett és szerdától már életbe is lépett ingyenes parkolást, s a jelek szerint ezzel messze nem vagyok egyedül.
Hirdetés
A közlemény szerint a fővárosi önkormányzat és a BKK is "tisztában van azzal, hogy sokak életét kényelmesebbé teszi, ha autóval közelíthetik meg úti céljukat, a november 7-én induló metrópótlás miatt azonban további jelentős pluszterhet ró a fővárosban közlekedőkre az ingyenes parkolás miatt megnövekedő gépjárműforgalom" - írták, arra utalva, hogy már a mai napon elkezdődik a 3-as metró belvárosi szakaszának felújítása.
Hirdetés
Miként azt írják, a BKK hetek óta minden rendelkezésére álló médiafelületen hangsúlyozza: a metrópótlásban részt vevő buszok előnyben részesítése érdekében a belváros számos forgalmas útszakaszán torlódásokra,

hosszabb utazási időre kell számítania mindenkinek, akár közösségi közlekedéssel, akár gépkocsival közlekedik.

A legkritikusabb helyzet várhatóan a Váci úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton lesz, azonban a korlátozások, a számos forgalmas útvonalon megváltozó forgalmi rend és az összesen 13 kilométeres útszakaszon kijelölt buszsávok miatt kialakuló közúti torlódások várhatóan a teljes főváros és az elővárosok közlekedésére is hatással lesznek majd - hívták fel a figyelmet.A BKK szerint a metrópótlás miatti korlátozások már önmagunkban is nagy nehézséget okoznak minden Budapesten közlekedőnek. Rámutattak arra is, hogy a metrópótló buszok gördülékeny haladására kijelölt buszsávok és az egyébként is szűk közúti kapacitás hatékonyságát nagymértékben ronthatják majd a parkolóhelyet kereső, arra várakozó autósok, de akár a torlódásokat megelégelve szabálytalanul a buszsávban haladó gépjárművek is. Hogy mi lesz ebből jövő héten? A helyzet valóban ijesztő, így a legjobb tanács talán csupán annyi, hogy akinek nem muszáj, az ne menjen (autóval) a belvárosba, az ugyanis az ingyenessé tett parkolás ellenére sem, vagy talán pont amiatt nem lesz egyszerű mutatvány. Hogy legyen jó hír is: tegnap átadták a Pesti fonódó villamos első lépését: 2M villamossal immár átszállás nélkül elérhető a Keleti Pályaudvartól az Orczy és a Nagyvárad téren át a Pesti rakpart, valamint a Jászai Mari tér is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?