Zugo, a betűhibás, elektromos hajtású Yugo

Elektromos tanulmányként éledt újjá a Yugo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Milos Paripov, a bécsi Iparművészeti Egyetem hallgatója támasztotta fel finom iróniával a legendás Yugót.

Milos Paripov, a bécsi Iparművészeti Egyetem hallgatója a 2011-es zágrábi Auro(r) formatervezési konferenciára készítette el a képeken látható Zugo prototípus prezentációját, mellyel végül ötödik helyet szerzett.
Ezt a leírást mellékelte a természetesen a Yugo 45 által inspirált koncepcióhoz:
A Zugo nyílt forráskódú, olcsó elektromos autó a Zastava által gyártott Yugo 45 nyomán. Új nevét egy szerb-horvát billentyűzeten elkövetett elütésnek köszönheti, célcsoportját pedig a régi Zastava tulajok és más, praktikus közlekedési eszközre vágyók alkotják.
Az elektromos autók egyszerűségének köszönhetően a Zugo olcsó és egyszerűen karbantartható autó lenne, az összes alkatrész tervrajzát és leírását is mellékelnénk hozzá, így a barkácsolók körében is népszerű lehetne.
Az autó méretei, alapvető vonalai és élei az eredetit idézik, de a sarkok lekerekítésével modernebb megjelenést kapott. Ugyanakkor...mivel a Yugo-ról van szó, csakis szarkasztikus megközelítést alkalmazhatunk eme tanulmány esetében.
Hirdetés

Az EV-k szokásos jellemzőit állítottam kontrasztba a Yugo-tulajok mindennapi élményeivel, és így születtek a Zugo elektromos autó hirdetési paródiái.
Szép volt, Milos, köszönjük!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 06:06
    Permalink

    Valamiért minden formatervező olyan kényszert érez, hogy ha új típusú meghajtást kell autóba tenni, akkor csakis ilyen utópisztikus förmedvény külsővel láthat napvilágot.

Vélemény, hozzászólás?